Cambridge Audio Stream Magic 6

De nieuwe wereld van streaming audio en video dringt zich op. Dat kan leiden tot een lichtelijke schizofrene benadering van systeembouw. Een serieuze audiofiel zal traditionele technieken zoals de analoge draaitafel, buizentechnologie en de cd-speler combineren met streaming oplossingen, teneinde content te benaderen vanuit het eigen datacenter en internetbronnen. Die technieken zijn moeiteloos met elkaar te mixen. In de luisterruimte staat de Cambridge Audio Stream Magic 6. Een audio-device in de standaard afmeting dat moeiteloos past bij de andere units in een rack.

Uit Music Emotion - Juli/Augustus 2012

De grote toegevoegde waarde van streaming-technieken is het gebruiksgemak en de potentieel betere geluidskwaliteit ten opzichte van de compact disc. Dat gebruiksgemak is relatief. In de basis kun je vanaf een beeldscherm of display snel door muziekverzamelingen browsen en een keuze maken. Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs handiger te zijn dan het selecteren van een cd of elpee uit een wand met schijven die netjes op alfabet staan.

Het gemak zit vooral in de eenvoudige online aankoop van content en in de snelle zoekfuncties door de muziekverzameling heen. De digitale opslag van content is wellicht ook ruimtebesparend. Toch kunnen hier op de plaats van de IBM rackservers, de 60 terra aan storage en alle benodigde routers, switches en SAN-switches heel wat cd's, platen en Blu-ray's staan. Wat voorlopig ook heel relatief is, is de geluidskwaliteit. Het grootste deel van de via internet beschikbare content bestaat uit bestanden en streams met een mindere geluidskwaliteit dan de cd-standaard. Daar zit een audiofiel echt niet op te wachten.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE