REVIEWClasse Audio

Classé CP-800 en CA-2300 Delta Series

Met de Griekse letter Delta duiden we in de wetenschap een verandering aan. Een verschil in spanning, volume, frequentie enzovoort. Dat Classé juist de term Delta kiest voor de serie producten waarin de CP-800 voorversterker/processor/digitaal-analoog-converter past, naast de CA-2300 eindversterker, is mogelijk toe te schrijven aan de schier onbegrensde mogelijkheden om de processor geheel naar uw wens in te stellen. Als Delta staat voor veranderingen is dat hoogstens van toepassing op volumeverschil. Wie de combinatie CP-800 met CA-2300 in drie woorden moet samenvatten, kiest met 99% zekerheid voor: "transparantie, neutraliteit en flexibiliteit".

Uit Music Emotion - Juli/Augustus 2012

Het op zijn tijdelijke plek zetten van de 40 kilo zware eindversterker is een klusje voor twee personen, zeker als hij eerst zeven trappen naar boven is gedragen. Pal ernaast prijkt even later de voorversterker. 'Voorversterker': met dat woord doe je de CP-800 echt te kort. Het diep ingaan op alle mogelijkheden, in- en uitgangen en techniek gaat te ver, maar toch zal ik proberen kort te bundelen hoe ongekend flexibel de CP-800 is, door het digitale of analoge ingangssignaal via het hart van de processor te jagen. Oneerbiedig gezegd is de basis van de CP-800 een volledig gebalanceerde, analoge voorversterker met een schakelende voeding. Ter beschikking staan vijf analoge ingangen, onderverdeeld in drie cinch-ingangen en twee XLR-aansluitingen.

De luisteraar die geen behoefte heeft aan het manipuleren van de muziekweergave kan het analoge signaal versterken of verzwakken zonder op enige manier door een digitale schakeling heen te gaan. Er is ook een andere weg, dwars door het digitale domein in de CP-800, waarmee het muzieksignaal kan worden aangepast met behulp van uitgebreide toonregelingen, equalizerfuncties, balansinstelling, subwooferfilters en configuratie-instellingen, voordat het signaal bij het assortiment uitgangen komt. Inderdaad: assortiment, want er zijn twee stereo cinch-uitgangen, twee stereo XLR-uitgangen en een mono uitgang (cinch en XLR) voor een subwoofer. Waarbij de tweede set stereo uitgangen naar wens parallel gezet kan worden aan normaal uit of subwoofer uit (voor het geval u twee actieve subwoofers in de kamer hebt).

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE