NIEUWSJabra

Jabra deelt hoofdtelefoons uit


Redactie HiFi.nl | 12 oktober 2012 | Jabra

Bij Shell-tankstation Haarrijn langs de A2 bij Breukelen heeft Jabra vanmorgen tachtig gratis Bluetooth headsets uitgedeeld. De Deense producent van draadloze koptelefoons en speakers kwam tot de ludieke actie nadat de politie eerder deze week aankondigde strenger te zullen controleren op het gebruik van mobiele telefoons in de auto. 

We spotten het merk vanmorgen onderweg naar Amsterdam langs diezelfde snelweg. Het model waar ze diverse tankende passanten een plezier mee deden, is de BT2035. Via deze link vind je alle Bluetooth headsets en speakerphones van het merk, en meer informatie over Jabra. 

Jabra BT2035

Wie vanaf nu met een mobieltje in de hand wordt betrapt tijdens het rijden, kan rekenen op een standaardboete van 220 euro, de hoogste sanctie in heel Europa. Het bedrijf deed eerder dit jaar onderzoek naar de hoogte van boetes in de rest van Europa.

Gebruik van een mobiele telefoon zonder headset is in alle lidstaten van de Europese Unie verboden, behalve in Zweden. Buiten de EU is handsfree bellen niet verplicht in Turkije en Bosnië-Herzegovina. De 220 euro boete in Nederland is zoals gezegd de hoogste van heel Europa. Na ons land hanteert Denemarken met 205 euro de hoogste boete. Wie wordt betrapt op het gebruik van een mobiele telefoon in Letland betaalt de laagste boete: tien euro. Een compleet boeteoverzicht vind je hier.

EDITORS' CHOICE