Cambridge Audio Azur 340A Geintegreerde Versterker

Met de inmiddels bekende Azur serie heeft het Britse Cambridge Audio goed in de roos geschoten. De range dijt aan alle kanten gestaag uit en al deze nieuwe producten worden steeds zeer goed ontvangen. In tegenstelling tot veel andere merken die in het lagere prijssegment opereren merk je bij Cambridge Audio producten aan alle facetten dat je als consument serieus wordt genomen. Zo ook bij de hier geteste 340A, de kleinste en goedkoopste geïntegreerde versterker uit de Azur serie maar toch een met een serieuze opbouw, grotendeels aluminium afstandbediening en duidelijke handleiding. In alles toont het apparaat net zo volwassen en heeft exact dezelfde functies als het eerder door mij besproken huidige topmodel 640A.

Naast allerlei statische presentaties is het voor mij alweer ruim een jaar geleden dat ik voor de eerste keer in mijn eigen omgeving kennis mocht maken met de Cambridge Audio Azur serie in de vorm van de 640A geïntegreerde versterker en de 640C cd-speler. Ik was toen danig onder de indruk wat je als consument voor dit geld tegenwoordig allemaal voor kwaliteit kunt krijgen en ook met het geleverde prestatieniveau was helemaal niets mis.

Ook al was de 640A al zeer scherp qua prijsstelling, importeur Dimex deelde mij mede dat zij met behoud van alle kernkwaliteiten, een nog wezenlijk goedkoper model konden aanbieden. Nu weet ik dat je door slim en efficiënt te produceren ver kunt gaan bij het terugdringen van de kosten maar toen ik de prijs van de hier geteste 340A zag staan was ik bang dat men dit keer wat te ver was gegaan.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE