REVIEWMC Systems

MC-Systems Anniversary Luidsprekers

Het M3 weergavesysteem van het Groningse MC-Systems is bijzonder, onderscheidend en geeft wat mij betreft al meer dan tien jaar de toon aan binnen zijn prijsklasse en zelfs ruim daarboven. De kwaliteiten zijn zelfs zo bijzonder dat een paartje in de originele versie al vele jaren bij mij dienst doet als vast referentiesysteem terwijl er op de 2e hands markt zelden een paartje te vinden zal zijn. Een exclusieve status die maar heel weinig producten is gegeven.

Om deze prestatie te overtreffen heeft ontwerper Rob Meyst de handschoen opgevat en wegens het 20 jarig bestaan van MC-Systems alles uit de kast gehaald om tot een nog betere luidspreker te komen onder de passende naam 'M3 Anniversary'. Om te beoordelen wat deze nieuwkomer werkelijk presteert is hij tegenover mijn referentie M3 in de ring geplaatst, waarbij de oude rot zijn levenservaring en de nieuweling zijn nieuw vergaarde kennis in de strijd gooit. Een spannend duel met een verrassende uitkomst.

Het Groningse MC-Systems behoort met zijn respectabele leeftijd van 20 jaar tot de oudgedienden binnen de Nederlandse audiobranche. In de afgelopen decennia is de markt beduidend veranderd. Er is veel meer onderlinge competitie, vooral tegenwoordig ook uit het verre oosten en vele concurrenten bestaan al lang niet meer of zijn opgeslokt door een grote (buitenlandse) onderneming. Ook het sympathieke MC heeft de nodige dreunen te verduren gehad waardoor het bedrijf door allerlei redenen de laatste jaren wat meer in de schaduw heeft gestaan dan het zelf zou willen. Toch zijn de wilskracht en motivatie groot en sinds vorig jaar bruist dit sympathieke Nederlandse merk weer van de noviteiten en energie.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE