REVIEWVTL

De VTL S400 en MB 125

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 januari 2005 | Fotografie Fabrikant | VTL

Buizenversterkers blijven tot de verbeelding spreken van grote groepen consumenten. Nadat dit werkingsprincipe twintig jaar geleden grotendeels tot het verleden behoorde, is het tij krachtig gekeerd. Er worden weer volop buizenversterkers gebouwd en vrijwel alle populaire audiobuizen zijn opnieuw in productie. De revival is minstens zo krachtig als de terugkeer van de grammofoonplaat. In de luisterruimte staan derhalve producten van de Amerikaanse fabrikant VTL.

Economisch gezien is een buizenversterker een dankbare investering. Door de simpele techniek en goede restauratiemogelijkheden, kan een buizenversterker minstens honderd jaar mee, vooral als er gewone standaardbuizen worden ingezet. Het is aardig om het verschil in perceptie ten aanzien van buizentechniek te ervaren.

De ene consument ruimt de zolder op, vindt een buizenversterker en is van mening dat de prestaties verre achterhaald zijn en dat buizen niet meer bestaan. De andere consument, die de vermeende schroothoop voor een habbekrats op de kop tikt, laat de boel zorgvuldig restaureren en zal nog jaren genieten van de topprestaties die het oude beest gaat leveren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE