NIEUWSPioneer

Pioneer BDP-450 Blu-ray speler: een ware multimediaspeler

Redactie HiFi.nl | 08 oktober 2012 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer brengt met de BDP-450 een Blu-ray speler op de markt met wel heel veel aan boord. Te noemen: universele disc-speler, twee HDMI-out aansluitingen en QDEO videoverwerking.

Die hadden we nog niet: een Blu-ray speler die alle soorten discs afspeelt voor amper meer dan 300 euro. Het woord universeel lijkt hier meer op de doelgroep te slaan –iedere geïnteresseerde met meer of minder budget – dan op de afspeelmogelijkheden. Deze maand zal het Japanse elektronicaconcern de nieuwe speler op de markt brengen, vlak na de presentatie onlangs op de IFA in Berlijn. De speler beschikt over verbeterde netwerk functies en features, die er voor zorgen dat het apparaat als een ware multimediaspeler ingezet kan worden.

De BDP-450 kan bijvoorbeeld als (DLNA) Digital Media Renderer fungeren, wat wil zeggen dat via een smartphone content via deze speler afgespeeld kan worden - denk aan foto’s en filmpjes. Ook kan de speler direct verbinding maken met YouTube en Picasa. Dit gebeurt via de ethernetaansluting of de optionele Wifi-adapter AS-WL300.

De nieuwe BDP-450 kan via een smartphone-App bediend worden, dus voor zowel de Apple-adapten als voor de Android-aanhangers is een speciale App ontwikkeld die via iTunes of Googles Playstore gratis te downwloaden is.

Wat de BDP-450 blu-ray speler echt onderscheidt van zijn voorgangers en van veel van zijn concurrenten, is de nieuwe manier van videoverwerking. Pioneer voorziet de 3D BDP-450 van de nieuwe QDEO videoprocessor techniek. Die moet voor een nog betere beeldkwaliteit zorgen, vooral bij gecomprimeerde videobestanden. Met behulp van Stream Smoother analyseert de speler de streaming videobeelden in real-time en verwerkt het aangeboden content zo dat de zogenaamde compressie-gerelateerde ruis gereduceerd wordt. Doordat de BDP-450 ook over twee HDMI-uitgangen beschikt, kunnen beeld en geluid gescheiden hun weg gaan naar respectievelijk televisie (of beamer) en versterker. Als je deze speler combineert met een Pioneer receiver, kun je ook nog profiteren van PQLS-techniek (Precision Quartz Lock System). Deze techniek zorgt voor een jittervrije signaaloverdracht.

De BPP-450 is in staat om de meeste video- en audioformaten zonder problemen weer te geven. Hij ondersteunt onder andere MKV, DivX en flash-video. Daarnaast beheerst hij WMA, MP3, AAC en FLAC audiobestanden. De mogelijkheid om ook DVD-audio en Sacd’s af te kunne spelen maakt deze speler een echte universele speler.

Adviesprijs: rond de 300 euro.


EDITORS' CHOICE