ARTIKEL

Zomeraktie Linn, Wilson Benesch en AudioQuest

(Advertorial)

Het komt niet vaak voor dat vier Nederlandse hifi-winkels de handen ineen slaan voor een speciale aktie. In de strijd om de gunst van de klant wordt toch vaak een “ieder voor zich” houding aangenomen. Maar er zijn dus ook ondernemers die het graag anders aanpakken. Want waarom zou je, als je een gedeelde visie hebt, niet met gelijkgestemden gaan kijken of je samen misschien meer voor de klant kunt betekenen?De Nederlandse hifimarkt is redelijk vol, en er komen steeds nieuwe dealers bij. Jammer genoeg verdwijnen er ook weer een heleboel. Vaak wordt een hifiwinkel gestart vanuit liefhebberij. Op zich is daar niets mis mee, maar op de langere termijn is er meer nodig dan liefde voor muziek en geluidsapparatuur. Dat is weliswaar één van de basisvoorwaarden, maar de manier waarop je de klant tegemoet treedt is minstens net zo belangrijk. Kennis van zaken die verder gaat dan het door de fabrikant opgegeven vermogen en het aantal aansluitingen is ook zo`n keiharde noodzaak. Het gaat immers niet over een pak hagelslag, maar over hoogwaardige apparatuur waar de klant lang en met veel plezier mee vooruit moet kunnen. Dat, in combinatie met een ontspannende maar professionele omgeving waar goede demonstraties kunnen worden verzorgd, en adviseurs die de grote flexibiliteit hebben om altijd met de klant mee kunnen denken, zijn de minimale eisen. En daarvoor zul je als klant toch echt naar een speciaalzaak moeten gaan.Dat moeten Audio Excellence in Zevenbergen, Art`s Audio in Naaldwijk, AudioXperience in Nuenen en Beter Beeld En Geluid in Hilversum hebben gedacht toen ze een tijdje geleden de koppen bij elkaar staken. Ze wilden kijken of ze de grote overeenkomsten in hun professionele visies konden omzetten in een tastbaar bewijs van hun gezamenlijke kennis en kunde, en zich samen naar de klant toe te presenteren als échte specialisten. Het idee werd geboren om een prachtige set samen te stellen, en deze tijdens de vakantieperiode tegen een gereduceerde prijs aan te bieden. Voorwaarde was dat de set zou bestaan uit merken die ze alle vier in het pakket hebben, en die voor het geld een ongekend gebruiksgemak en een nauwelijks te overtreffen geluidskwaliteit zou bieden.


De Set

Veel overleg was er niet nodig. Als bron zou de gloednieuwe Linn Classik Music gaan fungeren. Dat is een zeer fraai vormgegeven cd-receiver die hoogwaardige geluidskwaliteit biedt, en een groot gebruiksgemak. Ontworpen om de heersende opvatting dat losse componenten altijd beter zijn te ontzenuwen. De ingebouwde versterker is een bijzonder eigen ontwerp van Linn. Relatief klein van opbouw, maar met een zeer goede voeding. Warmte-ontwikkeling is er nauwelijks, en toch is er ruim voldoende vermogen aanwezig.

De luidsprekers die werden uitgekozen zijn van Wilson Benesch, een Engels merk dat grote faam geniet om de bijzonder neutraal klinkende weergevers die ze ontwikkelen. De Square Two is een vloerstaande luidspreker waarin een paar opmerkelijke technieken worden toegepast. Het meest in het oog springend is de Assisted Bass Radiator, oftewel ABR, die op de achterkant van de kast is gemonteerd. Het lijkt een beetje op een luidsprekerunit, maar is volledig passief. De zeer nauwkeurig afgestemde radiator absorbeert aan de ene kant staande golven in de kast, maar zorgt ook voor een uitbreiding van de laagweergave zonder de nadelen van een basreflex systeem. Plaatsing vlak bij de muur is dan ook geen enkel probleem.Om de set goed aan te sluiten moet er fatsoenlijke kabel bij worden geleverd. Het standaard  netsnoer van de Linn Classik Music wordt vervangen door een twee meter lange NRG 3 van Audioquest, die de prestaties van de set flink verbetert. Ook van Audioquest zijn de luidsprekerkabels en de antennekabel. De Type 8 is een prachtig uitziende, maar minstens net zo mooi klinkende bi-wire luidsprekerkabel die is opgebouwd is uit meerdere zeer hoogwaardige single-core koperen geleiders. De afwerking met blauw/grijs textiel is erg chique, en neutraal van uiterlijk. De lengte is twee maal 3 meter zodat de luidsprekers voldoende ver uit elkaar kunnen worden geplaatst als dat nodig mocht zijn. De HD6-1 antennekabel van 3 meter is meervoudig afgeschermd, en garandeert een optimale doorgifte van het kabel- of antennesignaal.


EDITORS' CHOICE