Get Up Stand Up audiodock

Redactie HiFi.nl | 29 september 2012 | The House of Marley

Enkele maanden geleden introduceerde The House of Marley een serie hoofdtelefoons op de Nederlandse hifimarkt. Het merk, dat haar eerste modellen bij Hifi Solutions in Amsterdam aanbiedt, bleek bij nader onderzoek ook onder meer een hip iPod dock te hebben - de Bag of Rhythm.

Omdat we in oktober de themamaand Dockings lanceren, en we bovendien benieuwd zijn hoe de audiokwaliteit van het lifestyle-merk met de Jamaicaanse achtergrond zich verhoudt tot docking stations in dezelfde prijsklasse, namen we contact op met importeur Autovision voor een review exemplaar. Bleek dat er toevallig net alweer een nieuw model geïntroduceerd is: de Get Up Stand Up. Net als de rest van het aanbod duidelijk door de naamgever van het merk geïnspireerd. We ontvangen er inmiddels één, dus de uitgebreide productbespreking verschijnt volgende maand. Bij dezen alvast een eerste kennismaking.

Milieuvriendelijkheid is één van de speerpunten van The House of Marley. Zo zijn bijvoorbeeld alle verpakkingen gemaakt van pulp, gerecycled kunststof en gerecycled papier en ook de behuizing van deze nieuwe telg is gemaakt van recyclebaar kunststof. Wat opvalt, is het  ‘open’ design van de Get Up Stand Up. Hij is voorzien van twee 1" (25mm) tweeters, twee  4.5" (114mm) high-definition woofers en een versterker. De dock is compatibel met iPod, iPhone en iPad en werkt als een oplaadstation. Aan de achterzijde vind je de RCA-ingangen. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd.  

The House of Marley neemt uiteraard de reggae muziek als basis, en het eerste element waar hun aandacht naar uit gaat is de bas. Of zoals ze het zelf zeggen: "De bas is de drijvende kracht. We willen het horen, zonder vervorming, ongeacht hoe laag het gaat en we willen dat het hard gaat. Elk van onze in-ear en on-ear oor-en hoofdtelefoons en luidsprekers zijn gemaakt voor de laagste in reggae klinkende bas." Een diepe, krachtige bas en scherpe details is dan ook wat het merk belooft met de nieuwe Get Up Stand Up. 

De Get Up Stand Up is vanaf half september 2012 verkrijgbaar voor 349 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van The House of Marley, en je kunt HiFi.nl in de gaten houden voor de eerste test!


EDITORS' CHOICE