REVIEWBNS

BNS

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Henk Boot en Marja Vanderloo | 01 maart 2005 | Fotografie Fabrikant | BNS

Wie kent het merk BNS eigenlijk niet. BNS, wat stond voor Brabant Noble Sound, leverde tegen aantrekkelijke prijzen luidsprekers in Nederland en daarbuiten. Velen van ons hebben ooit een set van deze luidsprekers uit Tilburg in huis gehad en voor menigeen was een BNS speaker de aanzet om verder te gaan in de audio hobby. BNS als merk bestaat nu alweer zo'n 28 jaar en er is het nodige in die tijd veranderd. In plaats vanuit Tilburg komen de BNS luidsprekers nu uit Canada en om meer precies te zijn uit Markham in de provincie Ontario.

In twee forse houten kisten arriveren op een avond een paar Halo actieve luidsprekers, deze zijn door BNS en Das (Dyer Audio Systems) ontwikkeld. In de kist zitten de weergevers keurig ingestopt in een rood fluwelen foedraal. Eenmaal van hun verpakking ontdaan blijken het twee uiterst ranke vloerstaande modellen te zijn. Het paar dat ter recensie is aangeboden is uitgevoerd in de kleur 'sand'.

En dat wil zeggen dat het materiaal waarvan de behuizing is gemaakt een soort roze met wit gespikkeld is, het heeft iets weg van het materiaal waar Bruynzeel vroeger lavetten – wie kent ze nog – van maakte. Aan de kleur moet je even wennen. De luidspreker is opgebouwd uit het materiaal Corian van de firma DuPont. Corian is vooral bekend vanuit het gebruik in keukens waar het dienst doet als materiaal waar aanrecht- bladen uit vervaardigd zijn.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE