REVIEWLua

Lua Synfonia

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 maart 2005 | Fotografie Fabrikant | Lua

Met de VAD net achter de rug, wachten er weer apparaten om beluisterd te worden. De VAD toonde dit jaar een gematigd optimistische trend met betrekking tot de bezoekersaantallen. Stereoweergave en het betere hometheater stonden centraal. In de luisterruimte staat de LUA Sinfonia Integrated versterker. Om te kunnen testen is ook de Appassionato cd-speler toegevoegd.

De markt begint een duidelijke splitsing te vertonen. De jeugd heeft de toekomst en deze generaties zullen opgroeien met online content, musicservers, Ipod- en mp3-achtige apparaten. De kenners, audiofielen en wat oudere generaties zullen vanuit een verhoogd kwaliteitsbesef teruggrijpen naar buizenversterkers, de betere solid state apparatuur, platen, cd's en multichanneltechnieken voor geluid.

Kruisbestuivingen blijven niet uit. Een deel van de jeugd zal ooit begrijpen, waarom iemand naar platen luistert met een buizenoutfit en mogelijk erfgenaam zijn van het culturele erfgoed op vinyl en van de kostbare elektronische apparatuur. De oudere generaties zullen op hun beurt moderne technieken adopteren. Er is niets op tegen om musicservers te ontdekken, te spelen met multi-channel geluid en theater, op je fiets te rijden met een Ipod om je nek en de geneugten te hebben van platte schermen, holografische weergave, projectiesystemen en 'ambiƫnte' elektronische omgevingen, die beeld, geluid en communicatie integreren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE