REVIEWMaloob

Maloob MBV1 Voorversterker en MBE2 Eindversterker

Nieuwe apparatuur testen blijft voor een recensent altijd een spannende bezigheid en al helemaal als het een relatieve nieuwkomer betreft zoals in dit geval het Nederlandse Maloob. Hoewel nieuwkomer? Het uit drie man bestaande ontwerpteam onder aanvoering van Ton van Vliet, blijkt zeer door de wol geverfd en is afkomstig uit de professionele hoek in de vorm van het N.O.B. (Nederlands Omroepproductie Bedrijf). De apparaten waar het hier om gaat zijn een voor- en eindversterker in een schitterend vormgegeven en compact no-nonsense design. De producten weten zowel qua exterieur als interieur veel indruk te maken en de uiteindelijke luistertest zal moeten gaan uitmaken of professionele audiotechniek, hand in hand zal kunnen gaan met consumentenelektronica.

Het is allemaal begonnen in februari 1992 toen Maya Audio Ontwerp is ontstaan nadat het N.O.B. besloot om de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling te sluiten. Na ontmanteling van deze afdeling staken een aantal mensen de koppen bij elkaar en besloten om in eigen beheer de nog openstaande projecten af te handelen.

Een van deze mensen was Ton van Vliet die onder de bedrijfsnaam M.A.O. (Maya Audio Ontwerp) verderging. Beetje wrang is het feit dat diezelfde N.O.B. later weer orders plaatste voor het ontwikkelen van nieuwe omroepgerichte, audio apparatuur.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE