NIEUWSLG

LG docking systeem in kubusvorm


Redactie HiFi.nl | 08 oktober 2012 | LG

LG heeft onlangs een nieuwe reeks docking speakers gelanceerd. De meest opvallende daarvan is de LG ND8520, een kubusvormige speaker die is voorzien van een ingebouwde subwoofer en beschikt over AirPlay technologie.

Wil je momenteel nog opvallen in het volle, maar ook razend populaire marktsegment van iPod docking systemen, dan moet je wel met iets speciaals komen. Dat speciale zit ‘m bij de LG ND8520 in de vormgeving. De ontwerpers van de ND8520 lijken geïnspireerd te zijn door de Rubiks kubus, de uit 27 kleinere, felgekleurde kubusjes opgebouwde speel-kubus.

Jammer genoeg kun je met de kubus van LG niet puzzelen, maar de kleinere kubussen van de speakerdock zorgen samen wel voor een fraai, vierkant docking systeem dat geschikt is voor de iPod, iPhone en iPad. Door de pootjes aan de onderkant van het systeem is hij echter niet helemaal vierkant te noemen. Met afmetingen van 24 bij 27 bij 24 centimeter (lengte bij hoogte bij breedte) is de ND850 qua grootte vrij bescheiden van omvang.

Genoeg over het uiterlijk, wat zit er allemaal in? Genoeg om vast te stellen dat het hier niet gaat om een typisch gevalletje van ‘style over substance’, zoals de Engelsen dat zo fraai uitdrukken. De ND850 is uitgerust met alle features die je tegenwoordig verwacht bij een docking systeem. Met AirPlay aan boord is het niet langer noodzakelijk om je iPod of iPhone te docken, je kunt gewoon de muziek van een afstand streamen. Wel zo mooi om die kubus-vorm maximaal tot z’n recht te laten komen. Met 80 Watt vermogen en een ingebouwde subwoofer (die aan de onderkant zit, vandaar ook de noodzakelijke pootjes), heeft de ND850 voldoende power aan boord om een niet al te grote huiskamer van geluid te voorzien. Verder heeft de ND8520 een smartphone-achtige touch interface meegekregen waarmee je eenvoudig toegang krijgt tot alle functies van de speaker en de volledige bibliotheek van opgeslagen muziek op externe apparaten.

Om nog meer content af te kunnen spelen, beschikt de ND8520 over een USB poort die MP3 en WMA bestanden afspeelt. Tenslotte is er nog een ingebouwde FM radio en een alarm klok. Inderdaad: de ND850 kan ook prima haar werk doen op je slaapkamer. De speakers zijn te bedienen met de bijbehorende afstandbediening of via LG’s Bluetooth applicatie die via je smartphone te downloaden is. De adviesprijs van de kubusdock bedraagt 299 euro. Kijk op de website van LG voor meer informatie. 

EDITORS' CHOICE