Von Schweikert

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 april 2005 | Fotografie Fabrikant | Von Schweikert Audio

Een UPS-lader voor Cyberlight-kabels bestaat uit een loodaccu in een plastic behuizing, voorzien van een bos loshangende draden. Afgebeeld op een x-ray scherm sluit zoiets waanzinnig aan bij de belevingswereld van een douane-ambtenaar. De opmerking dat het hier om een aanslag gaat op de wereld van highend-kabels, activeerde niet helemaal het gevoel voor humor van de uit alle richtingen toesnellende uniformen. Met een zeer aanzienlijke vertraging verhief de machtige Triple Seven zich uiteindelijk van Chicago 'o Hare. Het zou niet het enige arbeidsintensieve moment zijn binnen dit review project.

Een test van zulke topapparatuur is een waar project, met nachtelijke ritten, transporten tussen Praag (KR Audio Electro- nics) en Holland, logistiek en planning, zwaar tillen en een fikse inspanning om alles uit zo'n systeem te halen wat er in zit. Testen van 'state of the art' configuraties komen gelukkig niet al te vaak voor, want het houdt je echt uit je bed.

Albert von Schweikert introduceerde onlangs de VR4SR en importeur Eurogram zorgde voor een Nederlandse primeur op de VAD-show. Wie de reacties van het publiek aanhoort, zal meestal horen dat er algemene tevredenheid is over de geluidskwaliteit tijdens de presentaties van Eurogram. Wat is hun geheim? Is de realiteitstheorie het achterliggend gedachtegoed, dat leidt tot indrukwekkende prestaties? In ieder geval komt de Von Schweikert nooit alleen. Om de luidspreker heen is een consistent systeem gebouwd van componenten die met elkaar matchen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE