REVIEWVincent

Vincent LS-310 Luidsprekers

Wanneer we het hebben over de oorsprong van de betere audioproducten, gaat het meestal over landen als Amerika, Japan en een handjevol Europese vertegenwoordigers in de vorm van o.a. Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Denemarken. En China dan? China? Jazeker, want dit enorme Aziatische land weet in rap tempo terrein te winnen in zowel productontwerp als kwaliteit en de tijden zijn zeker op audiogebied voorbij dat een Chinees product als minderwaardig gezien hoeft te worden. Het hier te bespreken merk Vincent is al jarenlang beslist een van de grote voorhoedelopers en geniet wereldwijd een uitstekende bekendheid. Zelf had ik ondanks contacten op beurzen en shows nog nooit ook maar één product van deze Chinese onderneming getest. Dus de hoogste tijd om de koe bij de horens te pakken en meteen maar in de vorm van het hier te bespreken topmodel van Vincent, de LS-310 luidsprekers.

Om maar met de deur in huis te vallen, wanneer u op zoek bent naar een paar luidsprekers die gemakkelijk weg te moffelen zijn in uw interieur en bijna transparant in hun omgeving opgaan, sla deze test dan beter maar meteen over. De LS-310 luidsprekers zijn namelijk groot en indrukwekkend prominent aanwezig en het hele ontwerp straalt dit dan ook onbeschaamd naar alle kanten uit.

Misschien wat oneerbiedig voor de intentie waarmee de ontwerpers het product hebben ontworpen maar een zekere 'bling' factor kan de speakers niet worden ontzegd. Daar zijn ze gewoon te opvallend voor. Vincent is inmiddels bekend om zijn elektronica maar dat ze ook luidsprekers maakten is voor mij volkomen nieuw. Wanneer het huidige topmodel in de vorm van een paar LS-310 door importeur Ben Wijmans van Audipulse bij mij thuis worden bezorgd, ben ik meteen al onder de indruk door de compleetheid van levering.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE