REVIEWLuxman

Rogers

Rogers is een van de klassieke Engelse merken, vooral bekend door de jarenlange licentiebouw van de door de BBC ontworpen LS 3/5a-monitor. Hoewel het merk misschien niet echt weggeweest is, is het in ons land toch op z'n minst een tijdje uit beeld geweest. In ieder geval is Rogers terug met een reeks nieuwe luidsprekers en elektronica. Hetzelfde geldt voor Luxman. Dat onlangs weer een nieuwe importeur heeft gevonden.

De klassieke Engelse merken worden in hoge mate opgegeten door grote internationale investeerders. Zo zijn Quad en Wharfedale eigendom van de Chinese International Audio Group (IAG), met het UK hoofdkantoor in Huntingdon. Wharfedale was al eerder eigendom van de Rank Organisatie (sinds 1959) en in 1969 werd Leak daar aan toegevoegd. In 1979 verdwenen Leak en Rank volle- dig van de markt. Ook Leak werd overgenomen door IAG.

De recente overnames van IAG betreffen Mission en TAG McLaren. Audiolab verdween in 1997 en werd eigendom van de McLaren race-stal. Achteraf is dat niet helemaal succesvol uitgepakt en vanaf 2004 werd het audiomerk eigendom van IAG. Nu is het terug op de markt onder de naam Audiolab. Mission wordt nu gebouwd in de Shen Zhen fabriek in Zuid-China.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE