REVIEWEpson

Epson Moviemate TW D1

Epson introduceerde afgelopen september de Moviemate TW D1, een all-in-one home entertainment apparaat. De TW D1 is een combinatie van een projector, een dvd-speler en een surround-systeem. De afgelopen weken heb ik mogen genieten van dit plug 'n play device.

De Epson Moviemate TW D1 gebruikt voor projectie de Epson 3LCD vloeibare kristallentechnologie, net als overigens de gehele productlijn. De voordelen hiervan zijn een grote kleurruimte en heldere kleuren gekoppeld aan een hoge resolutie. 3LCD-projectoren werken met drie panelen gemaakt van vloeibare kristallen. Het licht van de projectielamp wordt in basiskleuren opgesplitst door zogenaamde dichroische spiegels en voor ieder van de drie basiskleuren rood, groen en blauw werkt een van de vloeibare kristalpanelen in de projector als filter voor het binnenkomende licht.

Er worden drie, tot op de kleinste pixel exact gelijke beelden in een bepaalde kleur gegenereerd, die daarna door een prisma exact op elkaar geplaatst worden zodat een uniform beeld op het scherm wordt weergegeven. De projector heeft een 16:9 beeldverhouding met 854 x 480 pixels (WVGA), 1200 ANSI Lumen en een contrast van 1000:1. De interne dvd-speler en ingebouwde 10 watt luidsprekers zijn afkomstig van JVC. De speler kan dvd, dvd-r/rw, video-cd, super video cd, cd, mp3, wma en jpeg afspelen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE