REVIEWBryston

Bryston B100 SST

Sommige audioproducten komen en leveren jarenlang probleemloos genoegen. Anderen zijn als Ferrari's. Als het werkt is het perfect, maar het aantal onderhoudsuren en de problemen overtreffen de betrouwbare gebruiksduur. Bryston valt in de eerste categorie. Het zijn producten die je neerzet, eventueel inbouwt en voor de komende twintig jaar kunt vergeten. Ook de hier te bespreken B100 SST is zo'n degelijk- en betrouwbaar product. Deze integrated amplifier is bedoeld voor audiofielen die in compacte vorm willen genieten van de befaamde Bryston-kwaliteit.

Heb je wel eens diep nagedacht over het fenomeen dat audiofielen alles willen dempen? Vaak kom je draaitafels en versterkers tegen, die volgestort zijn met stoffen waarvoor je tegenwoordig een milieuontheffing nodig hebt. De redenen voor zulk gedrag overschrijden royaal de grenzen van mijn vernuft.

In dezelfde categorie passen de 'tuners' en degenen die de soldeerbout ter hand nemen om kostbare componenten even te veranderen. Het resultaat is altijd dat het geluid veranderd. Dat gebeurt ook als je petroleum in je converter giet. Elk accessoir zal enig effect bewerkstelligen. Je ziet dan ook steeds weer audiofielen zuchtend slepen met loodbitumen, zakken ganzenveren, purschuim, akoestisch verantwoorde shampoo en balen zout uit de dode zee. Een beetje systeem kent nog vele loze ruimten om het allemaal kwijt te kunnen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE