REVIEWInfinity

Infinity Cascade

Ruud Jonker | 01 januari 2006 | Fotografie Fabrikant | Infinity

De eerste kwalificatie die ik, al meer dan een half jaar geleden, kon bedenken bij het zien van de Infinity Cascade prototypes, was de term 'elegant'. Dankzij de inspanningen van Harman International Company in de Verenigde Staten en de Harman vertegenwoordiging in ons land, staat het nieuwe Infinity Cascade luidsprekersysteem nu in de luisterruimte. Een absolute primeur voor Music Emotion. De term 'elegant' is nog in sterkere mate van toepassing. In de folder ziet het systeem er geweldig uit, maar in het echt is het een werkelijke eyecatcher.

Infinity is eigenlijk altijd een innovatief bedrijf geweest. De toplijn van Infinity-systemen bestond altijd uit revolutionaire concepten, die behoorlijk afweken van de standaard zesplankige vloerstaanders. De Servo Static en de IRS-reeksen introduceerden een heel nieuw paradigma in de luidsprekerbouw en waren zeker in Europa van schokkende omvang.

Plotseling stonden er kamerhoge systemen in huis met een full range concert performance, enorme geluidsdrukken en een dito prijskaartje. Brave huisvaders, genietend van hun Quad-paneeltjes en Leak Sandwich weergevers, werden ruw wakker. In die jaren waren er slechts twee mogelijkheden. Of je kocht de enorm populaire afgeleide Infinity Kappa 9, of je ging in therapie.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE