REVIEWMagnat

Magnat Quantum 908

Na vele jaren is het leuk om het merk Magnat weer eens terug te zien in de luisterruimte. Magnat raakt mijn hifigeschiedenis, dus deze intro heeft een hoog Marc Lemmen gehalte. Indertijd werd ik ingeseind over de introductie van een nieuwe revolutionaire luidspreker. Dus snel op de fiets naar Hobo Haarlem, alwaar de Magnat All Ribbon 6 stond te spelen. De verkoper had natuurlijk ruimschoots van te voren uitgezocht welke plaat (cd bestond niet) het beste zou klinken en in de zaak lagen de harpconcerten van Händel (DGG) op de draaitafel.

Uit Music Emotion - Januari 2006

Het nieuwe van Magnat was de toepas- sing van zogenaamde vlakdraadwikkelingen op de spreekspoelen. Door toepassing van een draad met een vierkante doorsnede, krijg je natuurlijk een heel efficiënt werkende magneetaandrijving, die zeker in vergelijking met een deel van de toenmalige competitie erg 'snel' en dynamisch kon klinken. Vandaar dat platen met percussiegeluid, zoals die Händel concerten, erg sprankelend- en realistisch uit de verf kwamen.

De toepassing van vlakdraad was zeker geen Magnat-uitvinding, want JBL paste in haar professionele drivers ook vlakdraad toe en feitelijk was die techniek het gevolg van de samenwerking met MB Quart. De Magnat All Ribbon weergevers zijn ook erg fraai gebouwd. De luidsprekerchassis bestaan uit duurzaam aluminium gietwerk.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE