REVIEWMarantz

Marantz FM7001 geïntegreerde versterker en SA7001 SA(CD)-speler

Werner Ero | 01 januari 2006 | Fotografie Fabrikant | Marantz

Als audio recensent krijg ik jaarlijks heel wat apparaten over de vloer. Van de een ben ik meer onder de indruk dan de ander en gelukkig voor de heren fabrikanten is dat meestal toch in verregaande mate gerelateerd aan het bijbehorende prijskaartje. Toch blijft er altijd dat gevoel bij mij bestaan dat er ook apparaten te vinden moeten zijn die aan deze theoretische indeling gewoon maling hebben en die gewoon topklasse kwaliteit weten te leveren zonder een torenhoog prijskaartje. Voor deze laatste Music Emotion van 2005 heb ik zo'n 'wonder' combinatie weten te vinden en met enige trots stel ik graag de Marantz PM7001 geïntegreerde versterker en SA7001 SA(CD)-speler (Europees primeur!) aan u voor. Kwaliteit van eenzame klasse.

Marantz producten hebben de afgelopen jaren al veelvuldig in huize Ero gelogeerd en iedere keer ben ik zeer te spreken over de nette en beschaafde gehoormatige kwaliteiten, de goede gebruikte materialen en de prima afwerking afgezet tegen een bovengemiddelde prijs/kwaliteitsverhouding. Voor de nieuwjaarseditie ben ik echter op zoek naar meer en dan niet in de zin van een hogere kwaliteit voor een hoger bedrag maar..., u raadt het vast al, een hoge kwaliteit voor juist minder geld.

Na koortsachtig overleg bleek Marantz Europe net een versterker en SACD-speler binnen te hebben gekregen die als set erg mooi zou moeten klinken maar nog niet mocht worden vrijgegeven voor recensie doeleinden. Na wederom het nodige overleg bleek het gelukkig toch mogelijk te zijn deze producten thuis te krijgen en met bovengemiddelde nieuwsgierigheid maakte ik op een dag de vers afgeleverde dozen open. Speurwerk op internet had alleen wat summiere informatie over de versterker opgeleverd terwijl over de speler zelfs helemaal niets te vinden was. Ook over de prijsstelling was nog geen enkele informatie bekend zodat ik echt volledig blank tegenover deze producten kan staan.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE