REVIEWB&W

Audion Premier Line/Phone MM voorversterker en Audion Silver Night Parallel single ended 300B MK 2 Mono eindversterkers

Jan de Jeu | 01 februari 2006 | Fotografie Fabrikant | B&W

Aan het eind van de veertiger jaren leek met de komst van de transistor de toepassing van buizen in audio apparatuur zijn langste tijd te hebben gehad. Niets bleek echter minder waar. De transistor heeft het nooit gepresteerd om de buis volledig terug te wijzen naar een plek in de geschiedenis. In het top echelon is de lampentechniek nimmer weg geweest terwijl, ook in het betaalbare segment, in de laatste jaren het aantal aanbieders zelfs gestegen is. Een merk dat al enkele decennia overal ter wereld de glazen bollen laat gloeien is het van oorsprong Britse Audion.

Muziekliefhebber David Chessell richt zijn firma op in 1987. Tot op dat moment is hij als technisch directeur verbonden aan een ander illuster merk; het door Erik Andersson opgerichte Audio Innovations. Het opnieuw op de markt brengen van de 300B buis door het Chinese Golden Dragon in 1992 vormt voor beide mannen de aanzet tot de ontwikkeling en de bouw van de 'Silver Night' mono blokken waarmee Audion zich definitief verzekerd weet van een plek op de high end wereldkaart.

Tegenwoordig speelt David Chessell in consultatieve zin nog steeds een rol binnen de firma en ook Erik Andersson levert nog immer zijn bijdrage bij het tot stand komen van nieuwe ontwerpen. De fakkel is echter overgenomen door de Brit Graeme Holland, een levensgenieter die inmiddels domicilie gekozen heeft in La Douce France waar hij zich bezighoudt met het ontwerpen en bouwen van een breed programma van versterkers; single-ended en push-pull modellen in zowel triode als pentode versies.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE