NIEUWSAlpine

De PDX-V9 In-Car Amplifier van Alpine


Redactie HiFi.nl | 20 september 2012 | Alpine

De gerenommeerde car-hifi fabrikant Alpine heeft met haar PDC-V9 In-Car Amplifier een Eisa Award in de wacht gesleept in de categorie ‘Best European In-Car Amplifier 2012-2013’. De Alpine PDX-V9 maakt indruk door grote prestaties in minimale behuizing.

Een moderne versterker moet compact en energie-efficiënt zijn. De nieuwe PDX-V9 van Alpine voldoet aan die vereisten. Het is een vijfkanaals Class D-versterker met veel extra’s, heel wat kracht, een indrukwekkende bandbreedte en controle over de luidsprekers bij lage frequenties. De ingebouwde, geavanceerde microprocessor zorgt voor intelligent energie- en temperatuurbeheer, dat bovenop de uitstekende geluidskwaliteit komt. Je zou verwachten dat de PDX-V9 een grote, zware unit is, maar Alpine is erin geslaagd om de grootte van de nieuwe PDX te beperken, zelfs vergeleken met zijn voorganger (JL900 / 5). Het compacte formaat, het ‘stacking system’ en het stijlvolle uiterlijk zorgen voor een praktische en stijlvolle installatie, zoals de moderne consument tegenwoordig gewend is bij in-car versterkers.

De Alpine PDX-V9 5-kanaals versterker levert maar liefst 100 watt RMS per vier luidsprekers op hetzelfde moment. Deze opvallend compacte versterker maakt gebruik van stevige interne componenten en slimme techniek om het vermogen sterk en het lawaai laag te houden. De verstelbare crossovers zijn voorzien van een uitgebreide reeks van cross-over punten, zodat je deze versterker kan gebruiken met component tweeters, midrange luidsprekers of midbass drivers.

Alpine verpakt Class-D versterker-technologie in deze PDX versterker in een frame van amper 5 centimeter hoog. Deze kleine-maar-krachtige versterker is gemakkelijk te combineren met andere PDX versterkers in een enkele unit.  De meervoudige heatsinks vormen eigenlijk een eenheid samen om de hele stapel af te koelen. Elke PDX-serie versterker biedt dezelfde 8 inch met 10 inch afmeting, zodat ze passen in hatchbacks, koffers, truckcabines, en alle voertuigen met beperkte ruimte.

Front-regelaars maken na  installatie de aanpassingen in een handomdraai, zelfs als er meerdere versterkers aan elkaar worden gekoppeld. Handig afneembare luidsprekers en power kabel stekkers maken het gemakkelijk om de versterker te installeren of te verwijderen en zorgen voor een strakke verbinding met de garantie dat je luidsprekers gelijk goed werken. 

Adviesprijs: 639 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Alpine.

Bekijk ook eens de Carfi Special van HiFi.nl

EDITORS' CHOICE