NIEUWSUnique Music

Nieuw: Meitner bij Unique Music

Redactie HiFi.nl | 19 september 2012 | Meitner

EMM Labs bestaat al meer dan twintig jaar en recentelijk is het merk uitgebreid met de Meitner productlijn. Het resultaat is een DAC en een cd-speler. De producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Unique Music.

De naam Meitner moet wel een belletje doen rinkelen, want Ed Meitner is al meer dan 20 jaar verantwoordelijk voor succesvolle high-end audioapparatuur. Toch is de merknaam Meitner nieuw. De Meitner productlijn bestaat uit een DAC (MA-1) en een cd-speler met dezelfde converter aan boord (MA-2). De gebruikte DAC engine kan 24 bits/192 kHz studio master bestanden afspelen, maar ook SACD bestanden (DSD over USB). Dat laatste is niet vreemd want de roots van Ed Meitner liggen bij het ontwerpen en bouwen van DACs voor DSD opnamestudio’s.

Door gebruik te maken van zelf ontwikkelde technologie wordt het signaal eerst gebufferd, vervolgens ontdaan van jitter en daarna geupsampled naar 5,6 MHz (twee keer de sample rate van SACD). Volgens Unique Music is het resultaat verbluffend. Benieuwd geworden naar de Meitner producten? Je kunt een vrijblijvende luisterafspraak maken bij Unique Music via info@uniquemusic.nl.

De MA-1 DAC heeft een vraagprijs van 7.000 euro en de MA-2 cd-speler annex DAC heeft een vraagprijs van 11.000 euro. Kijk op de website van Unique Music of Meitner voor meer informatie.

MERK

EDITORS' CHOICE