REVIEWVincent

Vincent SA-31MK voorversterker en SP-331 MK eindversterker

In het december nummer van Music Emotion 2005, werd ik bijna letterlijk overvallen door de bijzondere kwaliteiten van de Vincent LS-310 luidsprekers. Niet alleen wisten deze weergevers voor het gevraagde bedrag indrukwekkend te presteren, ook de vormgeving was al even opvallend als bijzonder. Zou de hier geteste versterkercombinatie bestaande uit de SA-31MK voorversterker en SP-331MK eindversterker deze kwaliteit weten te evenaren of misschien zelfs nog wel weten te verbeteren? Wederom een snel stijgende spanning bij inschakeling van deze Chinese vertegenwoordigers.

Net als bij de kennismaking van de LS- 310 luidsprekers word ik ook bij het uitpakken en opstellen van deze versterkercombinatie aangenaam verrast. In tegenstelling tot de eerder besproken weergevers is de vormgeving en styling eerder westers ingetogen dan oosters uitbundig. Beide apparaten maken direct al een doordachte en verzorgde indruk en zijn in zowel zwart als zilverkleur verkrijgbaar.

Deze weloverwogen indruk komt onder andere voort uit de afdekdopjes die ieder hoogwaardig RCA (cinch) chassisdeel afzonderlijk afdekken tegen stof en vuil en een fraaie, goed in de hand liggende metalen afstandbediening voorzien van de meest essentiÎle bedieningselementen. Uitzonderlijk aan de SA-31MK voorversterker is het in deze prijsklasse toepassen van zogenaamde hybride techniek oftewel buizen (4x 6N16) in combinatie met transistoren, wat theoretisch tot een meer muzikale en aangename klank zou moeten kunnen leiden.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE