NIEUWSBryston

Nieuwe producten van Bryston

Redactie HiFi.nl | 18 september 2012 | Bryston

Vandaag kijken we niet naar één, niet naar twee maar naar drie producten van Bryston. Het gaat om de BHA-1 hoofdtelefoonversterker, B135 SST2² geïntegreerde versterker en SP3 surround processor/voorversterker, die nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

BHA-1 hoofdtelefoon versterker
Een beter geluid voor je hoofdtelefoon moet zeker lukken met deze nieuwe telg van Bryston. Maar liefst zes klasse A versterkers (twee per kanaal) zijn er in de 3,6 kg wegende BHA-1 weggewerkt. Aan de achterzijde vind je gebalanceerde (XLR) en single-ended (RCA) ingangen en er is uiteraard een 3,5 mm stereo-ingang. De BHA-1 kan meerder hoofdtelefoons tegelijk aansturen. Met ingebouwde voeding kost hij 1599 euro, zonder voeding (maar te gebruiken met MPS2 voeding) kost hij 1349 euro. Meer informatie.

B135 SST2² geïntegreerde versterker
135 Watt per kanaal bij 8 Ohm en 180 Watt per kanaal bij 4 Ohm, dat kun je van de B-135 SST2² verwachten. Drie afzonderlijke en onafhankelijke voedingen zijn werkzaam om te voorkomen dat er signaaloverdracht tussen de kanalen, storing of interactie tussen de digitale en analoge secties plaats vindt. Hij heeft o.a. zes stereo RCA ingangen en 1 stereo RCA uitgang. Ook is er een hooftelefoonuitgang aanwezig. Optioneel zijn een MM phono stage en DAC. De B135 SST2² is verkrijgbaar voor 6.890 euro. Meer informatie.

SP3 surround processor/voorversterker
Last but not least: de SP3 surround processor/voorversterker voor Bryston, verkrijgbaar voor 11.590 euro. Hij kan niet alleen 5.1, 6.1 maar ook 7.1 surround formaten aan. Met het aantal in- en uitgangen is Bryston niet zuinig geweest. Hier even een aantal specificaties op een rijtje:
- Analoge ingangen: 2x XLR Balanced Pairs, 4x RCA Single Ended Pairs, RCA Single Ended (7.1 Surround), 4x RCA Single Ended Pairs (Tape Loop, Digital Video Recorder) 
- Digitale ingangen:  8x HDMI, 2x AES/EBU (XLR), 3x Optische (TOSLINK), 4x SPDIF (RCA), USB 2.0
- Analoge uitgangen: XLR Balanced (7.1 Surround), RCA Single Ended (7.1 Surround, Zone 2), hoofdtelefoonuitgang
- Digitale uitgangen: 2x HDMI, optische (TOSLINK)
- Gewicht: 11 kg.

En de analoge liefhebbers zullen blij zijn met de volgende functionaliteit: met één druk op een knop kan het digitale circuit worden omzeild en wordt de SP3 een audiofiele analoge voorversterker - een productcategorie waarmee Bryston bekend is geworden. De bypass-modus biedt een volledig discreet analoog signaal pad - met inbegrip van een digitaal bediende analoge volumeregeling. Meer informatie.

Mafico is importeur van het merk Bryston, de website vind je hier

MERK

EDITORS' CHOICE