NIEUWSCrestron

Introducties van Crestron

Redactie HiFi.nl | 16 september 2012 | Crestron

Afgelopen week vond de Cedia Expo 2012 plaats in Amerika. Ook Crestron was hierbij en introduceerde airConnect en een Sonnex Multiroom HD Audio systeem met AirPlay ondersteuning.

AirConnect maakt het mogelijk om, op basis van Near Field Communication, persoonlijke instellingen te activeren op een kamer-tot-kamer basis. Op die manier worden instellingen voor verlichting, temperatuur, zonnewering, entertainmentsystemen en andere apparaten geactiveerd zodra de smartphone zich in de buurt van de speciaal geprogrammeerde NFC-tag bevindt. De tags zijn 2,5 vierkante centimeter groot en kunnen makkelijk ingebed worden op meerdere locaties, zoals achter knoppenpanelen.

“We personaliseren de thuisbeleving, niet alleen voor elk project, maar nu ook voor elk gezinslid”, zegt Robin van Meeuwen, vicepresident sales en marketing van Crestron International.

Veel Android apparaten zijn al uitgerust met NFC. Zodra Apple haar toestellen uitrust, zal Crestron ook ondersteuning bieden voor iPhone en iPad.

Naast airConnect, is er ook nog het Sonnex Multiroom HD Audio systeem. Met behulp van AirPlay zorgt Sonnex ervoor dat gebruikers audio kunnen streamen naar elke kamer met behulp van een Apple apparaat. En dat zonder audiobronnen te switchen.

“Voor residentiële integratoren van Crestron is dit een kans om een nieuwe wow-ervaring aan te bieden aan eigenaars,” zegt Robin van Meeuwen. “Onze geïntegreerde oplossing biedt de beste gebruikservaring, die gebruikers in staat stelt om in elke kamer van hun hele iTunes-bibliotheek te genieten, op elk moment, overal, zonder dat ze de audiobronnen hoeven in te schakelen.”


EDITORS' CHOICE