Boston introduceert TVee 26 en 10

Redactie HiFi.nl | 14 september 2012 | Boston Acoustics

Heb je een televisie met prachtig beeld, maar wil je beter geluid? Boston Acoustics introduceert twee nieuwe slimme digitale plug-and-play soundbarsets; de nieuwe TVee Model 26 en TVee Model 10. 

De nieuwe TVee Model 26 bouwt voort op het succes van de Boston-lijn van oplossingen voor home theatres. De set bestaat uit een slanke soundbar met een bijpassende draadloze subwoofer. Een krachtig en kamervullend geluid is wat Boston belooft. Het is gewoon een kwestie van de soundbar onder of boven de tv aan de wand monteren of op een platte ondergrond plaatsen. Met een enkele kabel wordt het systeem vervolgens aangesloten op de digitale of analoge audio-uitgang van de tv. Extra gemak en flexibiliteit komt met de draadloze subwoofer met efficiënte versterker klasse D, die overal in de ruimte kan worden geplaatst – zelfs uit het zicht. 


TVee Model 26

Heb je een kleinere kamer, dan raadt Boston de TVee Model 10 aan. Deze soundbar heeft geen losse subwoofer, maar produceert door middel van slimme digitale audioprocessing volgens Boston toch een fantastisch basgeluid. Beide nieuwe sets zijn voorzien van de intelligente afstandsbedieningsfunctie van Boston, waarmee de set het signaal van een bestaande afstandsbediening leert. Zo kan de gebruiker het volume regelen of het geluid op mute zetten zonder een extra afstandsbediening.

Het geluid
Beide modellen zijn uitgerust met HHRT-drivers. De lichte en stijve conussen hiervan hebben een nieuwe, complexe vorm. Dit reduceert vervorming en zorgt voor een grotere 'sweet spot' en betere dynamische prestaties. De draadloze subwoofer van Model 26 bevat een 61⁄2-inch down-firing bas-driver, die het volle geluid uit de full-range drivers van de soundbar aanvult.


TVee Model 10 

Ook aanwezig is de Digitally Optimized Virtual Surround-technologie (DOVS) van Boston. Door decodering en verbetering van Dolby Digital- signalen stelt het zo deze kleine soundbars in de speciale Movie-modus in staat om gedetailleerde geluidseffecten weer te geven. Daarnaast is er nog de Music- modus voor verrijking van bijvoorbeeld audio van concerten op tv of van andere audiobronnen. Het systeem is uitbreidbaar door aansluiting van een cd-speler of draagbare muziekspeler op de cinch- of 3,5 mm AUX-ingangen 

Beide systemen zijn vanaf september verkrijgbaar in een zwarte uitvoering. De verkoopadviesprijs van de TVee Model 26 is 349 euro en de TVee Model 10 kost 199 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Boston Acoustics

Boston heeft ook een Special Page op HiFi.nl


EDITORS' CHOICE