Avantgarde Duo

De weergevers van het Duitse Avantgarde zijn nog niet in Nederland getest. Hoornsystemen worden geleverd door pakweg vier bekende fabrikanten van naam, die wereldwijd opereren. De meeste hoorns worden zelf gebouwd, of zijn afkomstig van kleine fabrikanten. Hoorns zijn voor connaisseurs. In het verre oosten is er een uitgebreide hoorncultuur. Die gaat samen met de liefde voor buizenversterkers van klein vermogen. Er zijn ontelbare SET versterkers op de markt, afkomstig van pure huisvlijt, kleine bedrijven en de wat bekendere ondernemingen.

Het Duitse Avantgarde heeft een viertal basismodellen in haar catalogus. Ze heten Solo, Uno, Duo en Trio. De meeste daarvan worden gecombineerd met dynamische subwoofers, hoewel Avantgarde voor de Trio een hoorn-subwoofer (basshorn) levert van enorme afmetingen. Ondergetekende heeft het genoegen gehad om al eens uitgebreid te mogen spelen met de Trio en de zogenaamde 'basshorns'.

Het is een droomsysteem met een onwaarschijnlijke liveperformance. Opvallend aan de Avantgarde is de 'open constructie'. De modellen bestaan uit een metalen frame, waaraan de hoorndrivers en de subwoofer (bij de Uno en Duo) vastgeschroefd zijn. Het Trio-frame heeft een drietal hoorns. Op een plaatje lijken de Avantgarde systemen van bescheiden omvang. Op het moment dat ze in de huiskamer staan, zijn ze Ècht fors groot. Door de modulaire opbouw, bieden ze veel ruimte om doorheen- en langs te kijken. Psychologisch zijn ze dus weer kleiner dan hun werkelijke fysieke maat.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE