REVIEWDenon

Denon AVR-3806

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 april 2006 | Fotografie Fabrikant | Denon

De Denon AVR-3806 A/V receiver is de opvolger van de bekende 3805. Deze nieuwe machine is symbolisch voor de trend in dit soort processoren. Steeds meer functionaliteit en elektrisch vermogen voor een steeds lager bedrag. De 3806 kost in de winkel 1499 euro. Soms vraag je je af welke toegevoegde waarde veel duurdere A/V processoren nog te bieden hebben. In ieder geval heeft deze Denon de plaats ingenomen van de vaste theaterconfiguratie, die opgebouwd is uit allemaal losse componenten.

Vanwege de computerisering en digitalisering van consumentenelektronica, volgt deze industrie ook de ontwikkeling, zoals die zich afspeelde tijdens de beginjaren van de computerisering. Veel eigen gesloten standaarden, een razendsnelle opeenvolging van nieuwe standaarden, normen en technieken en daarmee een toenemende complexiteit. Positief aan deze ontwikkeling is dat alles zoín beetje mogelijk wordt en dat de consument voor een steeds lagere investering enorm verwend wordt met mogelijkheden en functionaliteit. Dat bewijst deze nieuwe Denon 3806 heel duidelijk. Daarin zitten ook mogelijkheden om al deze complexe techniek gebruiksvriendelijker te maken.

Toch gaat de industrie in de richting van een steeds korter bestaan van standaarden en normen. Denk aan dvd, dvd-A, sacd, hd-dvd en blu-ray. Hd-dvd is in feite al voorbij en blu-ray zal het misschien vijf jaar volhouden. Dat is gewoon het gevolg van de manier waarop de industrie momenteel werkt. Dat neemt niet weg dat de consument gewoon kan blijven genieten van dvd's, sacd's, cd's en de nieuwe schijven.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE