REVIEWQuadral

Quadral Rondo

Quadral behoort bij de Duitse top op het gebied van luidsprekerbouw. Eens was de enorme Titan een erg gewild audiofiel item. Het was een enorme transmissielijn met drivers van Technics. Heel lang geleden is die Titan door mij vaak beluisterd. De indrukwekkende prestatie daarvan staat in mijn geheugen gegrift en kan ik tot elk detail memoriseren. De moderne versie van deze Titan is in mijn beleving van iets bescheidener afmetingen (1,37 hoog, tegenover 1,53). Deze keer staat overigens de Quadral Rondo in de luisterruimte.

Duitsland vormt de grootste hifi markt in Europa en loopt een aantal jaren vooruit op de situatie in ons land. Duitsland is het land van Internetverkoop en van de Mediamarkt-achtigen. In Nederland gaan we langzamerhand ook die kant op en sommige merken zijn al breed vertegenwoordigd via die nieuwe verkoopkanalen. Zal de traditionele hifi winkel overleven?

Nee, behalve als je een voor de klant duidelijk zichtbare toegevoegde waarde hebt. Daarom zijn er in Duitsland ook nog een aantal highend-winkels en ondervinden de betere winkels in ons land geen problemen. Quadral is ÈÈn van de topmerken in Duitsland. Los Quadral behoort bij de Duitse top op het gebied van luidsprekerbouw. Eens was de enorme Titan een erg gewild audiofiel item. Het was een enorme transmissielijn met drivers van Technics. Heel lang geleden is die Titan door mij vaak beluisterd. De indrukwekkende prestatie daarvan staat in mijn geheugen gegrift en kan ik tot elk detail memoriseren. De moderne versie van deze Titan is in mijn beleving van iets bescheidener afmetingen (1,37 hoog, tegenover 1,53). Deze keer staat overigens de Quadral Rondo in de luisterruimte. van de reputatie van de vroegere Titan, heeft het merk in ons land niet meteen een 'highend' profiel en duikt een beetje onder in de 'luidsprekermuren' bij de gemiddelde hifi winkel.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE