NIEUWSApple

De EarPods van Apple

Redactie HiFi.nl | 13 september 2012 | Apple

Er werd door velen reikhalzend naar uitgekeken, maar gisterenavond was het zover. Apple onthulde de iPhone 5 en nieuwe iPod modellen, maar dat was niet het enige. Het immens populaire merk heeft ook flink gesleuteld aan de oordopjes en introduceert nu de Apple EarPods. In het kader van onze hoofdtelefoonmaand werpt HiFi.nl een blik op de nieuwe oortjes van Apple. 

Het eerste wat opvalt aan de EarPods is de kenmerkende vorm van de plastic behuizing met een kleine opening aan de voorkant. Dit ontwerp zou ervoor moeten zorgen dat de oordopjes beter in je oor blijven zitten en comfortabeler aanvoelen. Volgens Apple resulteert deze vorm ook in minimaal geluidsverlies en een maximale geluidsuitvoer. Het wereldberoemde merk is niet over één nacht ijs gegaan, er gingen honderden 3D scans van diverse oren en ruim drie jaar van ontwikkeling aan vooraf. De EarPods bieden nu ook een betere bescherming tegen transpiratie en water.

Om de akoestiek te verbeteren, heeft Apple een aantal openingen gecreëerd waar lucht naar binnen en naar buiten kan. Op iClarified wordt dit principe als volgt toegelicht:  “Adding to the superior audio quality are strategically placed acoustic vents. The most notable of these vents is the one located in the stem of each EarPod. It allows air inside the stem, which acts as an acoustic chamber, to flow out. So you hear deeper, richer bass tones.”

De EarPods hebben een microfoon en een ingebouwde afstandsbediening, waarmee je het volume en het afspelen van muziek en video's kunt regelen, en gesprekken kunt beantwoorden of beëindigen. De afstandsbediening en microfoon worden ondersteund door alle iPod-, iPod touch- en iPad-modellen, met een aantal uitzonderingen waar de functies voor volumeregeling niet compatibel zijn. Audio wordt ondersteund door alle iPod-modellen.

De EarPods worden geleverd bij de nieuwe producten van Apple, maar je kunt ze ook los kopen via de Apple Store voor 29 euro. Er is een Softwareversie 1.0.3 vereist voor iPod nano (4e generatie), 2.0.1 voor iPod classic (120 GB), en 2.2 of hoger voor iPod touch (2e generatie). 


EDITORS' CHOICE