NIEUWS

In-ears met de vorm van een kogel


Redactie HiFi.nl | 11 september 2012

September is hoofdtelefoonmaand op HiFi.nl en we kwamen een aantal opvallende, doch lichtelijk huiveringwekkende exemplaren tegen. Het bedrijf met de toepasselijke naam MUNITIO, gevestigd in San Diego, maakt in-ears met een behuizing die lijkt op een 9mm kogel…

Ze moeten de uitdrukking ‘a shot of music’ wel erg letterlijk hebben genomen bij het in 2010 opgerichte MUNITIO. Alle modellen van hun NINES serie, bestaande uit de NINES BLK, GLD en SLV, lijken op een 9mm kogel met daarop de afbeelding van een adelaar en de naam van het merk. De in-ears zijn in het bezit van 9mm drivers en de behuizing is gefreeds uit een massief stuk koperlegering en heeft een titanium coating. De productnamen verwijzen naar de afwerking, want de in-ears zijn verkrijgbaar in een zwarte, gouden of zilveren uitvoering.

De NINES serie is voorzien van een 24k vergulde 3,5 mm stereo plug en met Kevlar versterkte kabels. MUNITIO’s BassEnhancingChamber™ moet zorgen voor een diepe bas zonder vervorming. De in-ears van MUNITIO worden geleverd met siliconen oordopjes in verschillende maten. Met behulp van de inline single button microfoon kun je handsfree bellen.

Alle modellen uit de NINES serie kosten 179 dollar, omgerekend zo’n 140 euro. Zover bekend zijn ze niet verkrijgbaar in Nederland, je kunt kijken op de website van MUNITIO voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »