REVIEWJadis

Jadis JS2 MKII Converter en JD3 Pro Drive loopwerk

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 mei 2006 | Fotografie Fabrikant | Jadis

Jadis heeft sinds kort een nieuw loopwerk-converter combo. De converter is de Jadis JS2 MkII en het loopwerk de JD3 Pro Drive. In het verleden bestonden er al JD3 spelers, waarvan een exemplaar met ingebouwde buizenconverter en losse voeding. De huidige nieuwe set is een beetje een 'kleine' JD1/JS1 kopie, bestaande uit twee behuizingen. Het grote JS1/JD1 voorbeeld komt in een viertal behuizingen.

Jadis bouwt sinds jaar en dag buizenversterkers. Het bedrijf groeit nog steeds tegen de stroom in van aantrekkelijke Chinese buizenapparatuur. Een verklaring kan te maken hebben met de lange tijd dat producten ongewijzigd op de markt blijven. Dat geeft stabiliteit en een hoge restwaarde. Ook de bouw en vormgeving spelen een rol en zullen veel klanten in het verre oosten aanspreken.

Jadis heeft natuurlijk best enig 'statusappeal'. Tenslotte is er de prestatie. Op Jadis-apparatuur is altijd het predikaat 'muzikaal' van toepassing. Dat is in zichzelf een lastig begrip. Er wordt meestal mee bedoeld dat het geluid heel makkelijk klinkt en tonaal ontwikkeld of zo authentiek mogelijk is. Zonder alle Jadisbuizenschakelingen te analyseren, hoor je in de markt altijd dat deze ontwerpen erg goed presteren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »