REVIEWJVC

JVC DLA-HD10K

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 mei 2006 | Fotografie Fabrikant | JVC

Langzamerhand zie je dat de markt wat meer beweegt in de richting van High Definition (HD). Tijdens de meeste persconferenties en fabrieksbezoeken van de laatste maanden, presenteerden bedrijven HD-oplossingen op het gebied van beeldschermen en projectoren. Het probleem zit natuurlijk bij de levering van content. Tien jaar geleden beschikte ondergetekende al over (prototype) HD-schermen, maar content was moeilijk verkrijgbaar. In navolging van het in dit nummer gepresenteerde Dali-verhaal, wordt er wederom naar het hoogst haalbare gegrepen. Dit keer in de vorm van JVC's top-of-the-range DLA-HD10K of DLA-HD10KS projector.

Afgelopen Pasen was op audiovisueel gebied wellicht het meest luxe weekend ooit, want naast een state-of-theart audio systeem is er ook genoten van HD-beeld op vier meter breedte. Iedereen zal begrijpen hoe een muziekvideo op zo'n set presteert. In ieder geval een welkome afwisseling in een downloadable wereld met mpeg-, mp3- en Ipod ellende.

Op het moment dat er apparatuur in de luisterruimte staat van het eerder genoemde niveau, weet je weer even waarom je het allemaal doet. Het belicht weer even de oermotivatie die streeft naar optimaal beeld en geluid. Het bewijst het ongelijk van een hele gedegenereerde generatie, vastgeklemd tussen oorkussens en slaafs gestuurd door chips met gecomprimeerde inhoud. Ze weten niet meer hoe live-muziek klinkt of hoe een fatsoenlijk audio-systeem kan presteren. Maar, vooral op het gebied van beeld is de redding nabij. Beeld is nou eenmaal voor velen aansprekender en mÈÈr maatschappelijk relevant dan geluid. Je ziet dan ook dat er momenteel zenders en websites komen met HDcontent, al dan niet in downloadable vorm.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE