North Star Design 192 CD-Transport, Extremo DAC en White Gold Kabel

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 mei 2006 | Fotografie Fabrikant | North Star Design

Intense emotie, hartstocht, passie en een verhoogde hartslag. Allemaal gedachten en gevoelens die door mijn hoofd en lichaam dwalen wanneer ik mijn eerste cd's in weer een nieuwe cd-speler draai. Het laatste jaar zijn het er nogal wat geweest. Van relatief goedkoop tot kostbaar en allemaal lieten ze op hun eigen wijze een bepaalde positieve indruk achter. Toch is het bij deze nieuwste loot van de relatief onbekende Italiaanse fabrikant North Star Design, heel anders. De vormgeving is Italiaans typisch, eigenwijs, oogstrelend en prachtig gebouwd en dan die weergave. Zo anders, zo vloeiend, zo diepzinnig maar vooral o zo echt. Maak kennis met mijn nieuwe persoonlijk cd referentie bestaande uit het North Star Design Transport 192, de Extremo DAC en de White Gold digitale signaalkabel. Digitale magie in het kwadraat.

Het was een beetje triest toen alweer een jaar geleden mijn oude trouwe gemodifi ceerde Duson CD-100 ons huis verliet. Mee met zijn nieuwe eigenaar om in volmaakte harmonie geplaatst in een complete Duson set, zijn laatste levensjaren te slijten. Mijn CD-100 was een extreem goed exemplaar en wist in mijn eigen confi guratie voor pure magie te zorgen. Maar ja, overal komt nu eenmaal een einde aan en mede door zijn hoge leeftijd en het al jaren geleden verdwijnen van dit fraaie Nederlandse merk, was hij gewoonweg niet representatief meer en moest ik dringend op zoek naar wat anders.

Vele importeurs en fabrikanten wilden mij graag uit de brand helpen en ik verwachte dan ook in no-time een andere referentiespeler te kunnen omarmen. De werkelijkheid was helaas anders. Ja, ze hadden allemaal hun eigen sterke en minder sterke kanten, maar wat ik steeds opnieuw miste was die symbiose, die moeilijk bereikbare magie die kan optreden wanneer een bron in staat is muziek in al zijn facetten weer te geven en de timing en notenvloed perfect aanlevert op de rest van een met grote zorg opgebouwde keten.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE