NIEUWS

Overname NEDIS officieel


Redactie HiFi.nl | 08 september 2012

Eerder werd bekend dat de NEDIS Group zou worden overgenomen door Datwyler. Vanaf heden is de overname officieel. De Dätwyler Group is een internationale multi-nichespeler die zich heeft gespecialiseerd in de levering van industriëlecomponenten en de distributie van engineering en elektronische componenten.

NEDIS is de afgelopen 30 jaar uitgegroeid van een kleine handelsonderneming tot één van de toonaangevende consumentenelektronica accessoire leveranciers van Europa met 10 eigen merken, 19 verkoop kantoren, een uniek volledig geautomatiseerd logistiek centrum in 's-Hertogenbosch en verkoop van producten in meer dan 50 landen zowel via internet en fysieke winkels. Markus Heusser, CEO van de Dätwyler Technical Components-divisie, is zeer positief: "De match met NEDIS is uniek en zal resulteren in een natuurlijke synergie op vele gebieden zoals product-assortiment sourcing en distributiekanalen. Een groot bedrijf, dat naadloos aansluit op de kernactiviteiten en strategie van de Dätwyler groep. Met Dätwyler als de nieuwe aandeelhouder en Victor Hoynck van Papendrecht als CEO, heeft NEDIS de ambitie om de snelst groeiende IT-en elektronica-accessoires distributeur in Europa te worden."

Datwyler's vier divisies – Technical Components, Pharma Packaging, Cabling Solutions en Sealing Technologies – zijn gericht op de producerende-, pharmaceutische- en datacom industrieën. Gepositioneerd als partner in het ontwikkelen van componenten is de strategie van de vier divisies gericht op het leveren van innovatieve oplossingen. Met meer dan 40 actieve vestigingen, sales in meer dan 80 landen en meer dan 5.000 medewerkers genereert de Datwyler Group een omzet van 1.1 miljard euro.

EDITORS' CHOICE