NIEUWSMarantz

Nieuwe AV-receiver SR7007 van Marantz


Redactie HiFi.nl | 08 september 2012 | Marantz

Al eerder lieten we je weten dat Marantz de PM-11S3 versterker en de SA-11S3 SACD-speler aan haar productengamma heeft toegevoegd en nu is er alweer een nieuwe telg. Het gaat om de nieuwe premium-design AV-receiver SR7007, die volgens Marantz veeleisende liefhebbers van stereo-audio en thuisbioscopen van hun stoelen zal blazen.

Het eerste wat bij deze gloednieuwe AV-receiver in het oog springt, is het stijlvolle voorpaneel met de verlichte patrijspoortdisplay en een tweede display achter een klep. Samen met de traditionele ster drukt dit op volmaakte wijze de klassieke Marantz-esthetiek uit. Marantz belooft een fenomenale mix van moeiteloos vermogen, verbazingwekkend detail en sensationele diepte. Dit alles komt voort uit de toepassing van current feedback-technologie, HDAM-voorversterkers en een bijzonder krachtig discreet versterkingscircuit van 7 x 125 W bij 8 ohm.

Voor de vinyl-fanaten beschikt de SR7007 over een Phono MM-ingang. Daarnaast biedt hij digitale muziekliefhebbers nog een iPod-compatibele digitale USB-ingang en een RJ-45-aansluiting voor een netwerkkabel. Met deze laatste functie heb je toegang tot vele duizenden internetradiostations en onlinemuziekservices zoals last.fm, kun je met de geïntegreerde AirPlay-functie muziek rechtstreeks streamen vanaf een iDevice of bestanden afspelen vanuit de muziekverzameling op de computer.

In de videosectie worden videosignalen met extra zorg behandeld door het geavanceerde videoprocessingcircuit. Signaaltoevoer is mogelijk via niet minder dan zeven HDMI-ingangen, waarvan er één makkelijk toegankelijk is op het voorpaneel. Alle ingangen ondersteunen 3D- en 4kpassthrough en 4k-upscaling ter verbetering van ouder materiaal met lagere resoluties, evenals ARC (Audio Return Channel) van ARC-compatibele tv's. Ook aanwezig: 3 HDMI-uitgangen waarmee gelijktijdige uitvoer naar een tv en een projector mogelijk is, evenals aansturing van een ander apparaat met een afwijkend signaal in een andere ruimte.

De SR7007 beschikt over nog een aantal functies, zoals Audyssey DSX-technologie voor een unieke ruimtelijke geluidsweergave. Om gebruikers te verzekeren van optimale klankprestaties bij gecomprimeerde bestanden die vanaf iDevices via USB worden ingevoerd, is de SR7007 verder nog voorzien van de M-DAX2 – de Marantz Dynamic Expander versie 2. Deze toevoeging optimaliseert in één moeite door de kwaliteit van mp3-bestanden die binnenkomen vanaf CD of via de optionele Bluetooth-receiver RX101.

De AV-receiver maakt ook gebruik van Audyssey MultEQ XT (voorbereid op Audyssey Pro), om de weergave voor elke individuele luisterruimte te optimaliseren. Het gebruiksgemak is daarnaast vergroot met een Setup Assistant in zeven talen en een nieuw-ontwikkelde grafische gebruikersinterface, die als overlay op het HDMI-beeld wordt geprojecteerd.


Prijs & beschikbaarheid
Het systeem heeft een automatische uitschakelfunctie. De SR7007 is vanaf eind augustus leverbaar in zwart en zilver-goud met een verkoopadviesprijs van 1.599 euro. Hij heeft ook toegang tot Spotify, waar je hier meer over kunt lezen. Je kunt voor meer informatie ook kijken op de website van Marantz.

Marantz heeft een Special Page op HiFi.nl.

 

MERK

EDITORS' CHOICE