NIEUWSInakustik

in-akustik ‘misdadig’ high-end op de IFA

We sluiten ons IFA 2012 nieuws af met in-akustik. Het is op de IFA goed zoeken naar echte high-end merken. In-Akustik behoort zeker tot die categorie. Al lijkt het op de IFA-stand net alsof het team van C.S.I. de crime scene heeft bezocht. Een zwarte handafdruk wijst op sporenonderzoek, maar blijkt een handig middel om de bezoekers die net bekend zijn met het merk te wijzen op de onzichtbare speakers van in-akustik.

De producten van de Duitse firma zijn eigenlijk op te delen in drie segmenten: (inbouw)speakers, elektriciteitsvoorziening en bekabeling. In alle drie die vakgebieden is het onderscheidend. Allereerst met Ambientone, een speakerlijn die bestaat uit wand-, plafond- en ‘slanke’ speakers. Die laatste dienen vooral ter ondersteuning van de steeds dunner wordende televisies, die de laatste jaren behoorlijk ingeboet hebben aan geluidskwaliteit. Op de stand in Berlijn zie je ze in één oogopslag.Met het uitgebreide assortiment kabels won in-akustik al behoorlijk wat (vak)prijzen. Ook in Berlijn krijgen de kabels, van ‘simpel’ speakersnoer tot de high-end Black & White serie, volop aandacht. Vooral de relatief nieuwe, en handgemaakte, Referenz Selection LS-1603 luidsprekerkabel en NF-1603 audiokabel worden door het Duitse merk in het zonnetje gezet. Al is het zeker niet het enige dat in-akustik de laatste tijd ontwikkelde op kabelgebied. Zo lanceerde het onlangs ook de iPlug series voor - je raadt het al - iPhone/iPad/iPod.

Ook ‘Made in Germany’, zoals het bedrijf trots meldt, is Ambientech. Een door in-akustik ontwikkelde totaaloplossing voor huizen en kantoorgebouwen. Hoogwaardige bekabeling en speakers worden netjes weggewerkt, je ziet alleen nog een bedieningspaneel. Ook de Ambientech serie krijgt een prominente plek, bijvoorbeeld door enkele uitgestalde stopcontacten uit de lijn.

in-akustik wordt in Nederland gevoerd door Smart Audio, die een Special Page hebben op HiFi.nl. 

MERK

EDITORS' CHOICE