NIEUWSYamaha

Prototypes op IFA-stand Yamaha

De IFA 2012 sloot gisteren haar deuren en op HiFi.nl kun je eerdaags het eindverslag vinden. Maar eerst werpen we nog een blik op een aantal stands die HiFi.nl bezocht. Net als veel andere grote elektronicamerken, presenteert ook Yamaha een groot aantal nieuwe producten tijdens IFA 2012. Het heeft zelfs enkele prototypes uitgestald op de stand in Berlijn.

Het betreft allereerst een klassiek aandoende versterker die het typenummer A-S3000 heeft meegekregen en vanaf volgend voorjaar verkrijgbaar moet zijn. De adviesprijs is nog onbekend. 

Ook op de CD-N500 zien we een stickertje ‘proto’, maar de cd-speler voor audiofielen is wel al verkrijgbaar. Naast de zilveren schijfjes speelt het DLNA-ondersteunende apparaat ook via het netwerk af. Daartoe is het door Yamaha uitgerust met een 192KHz/32-bit Burr-Brown DAC, die FLAC 192KHz/24-bit en Apple Lossless ondersteunt. Het prijskaartje van de CD-N500 geeft 569 euro aan.


Ook gespot: de Yamaha Restio

Naast de prominent uitgestalde nieuwe producten op de kop van de stand, zien we dat Yamaha ook terugkeert op de high-end hoofdtelefoonmarkt om een graantje mee te pikken in deze snel groeiende business. En het moet gezegd, de HPH-PRO300, HPH-PRO400 en HPH-PRO500 zien er gelikt uit en zijn met respectievelijk zo’n 200, 300 en 400 euro ook uiterst vriendelijk geprijsd. Hopelijk kunnen we ze binnenkort een keer testen.

En natuurlijk is ook bij Yamaha aandacht voor de soundbar. Je krijgt zelfs de indruk dat er veel aan gelegen is om de YSP-3300 onder de aandacht te brengen, want er is een heuse kijk- en luisterruimte ingericht, iets dat we niet veel zien op IFA dit jaar. In de glazen ruimte blijkt dat er behoorlijk wat geluid uit de zestien speakers in de ‘digital sound projector’, zoals Yamaha het hip noemt, en de draadloze subwoofer komt.

De iets meer luxe YSP-4300 heeft zelfs 22 ingebouwde drivers. Yamaha belooft een echt 7.1 geluid en van wat wij konden horen, lijkt dat geen loze belofte. De YSP-3300 gaat voor 1099 euro de markt op, de YSP-4300 is 400 euro duurder.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Yamaha. Kijk voor meer foto's in het fotoboek aan de linkerkant. 

Yamaha heeft ook een Special Page op HiFi.nl. 

MERK

EDITORS' CHOICE