NIEUWSCanton

Cantons musicbox M, een alleskunner

Nadat Canton zich vorig jaar al uitdrukkelijk op de streamingmarkt meldde met de your_World serie, presenteert het op IFA 2012 de musicbox M. Een alleskunner.

“Dit is niet zomaar een dockingstation”, vertelt een medewerker van de Duitse luidsprekerfabrikant. “De musicbox M kan veel meer. De M staat niet alleen voor muziek, maar ook voor multimedia, meerkanaals en maximum fun”, kirt de beste man over het apparaat.


Canton musicbox M 

Zijn enthousiasme is begrijpelijk, want musicbox M biedt onder meer surround sound, heeft een ingebouwde FM tuner, is geschikt voor Airplay en beschikt over zowel een digitale als analoge aansluiting voor externe apparatuur. Daarnaast is het geluid dat de musicbox M uitstoot ronduit indrukwekkend.

Weliswaar is de musikbox M uitgerust met een dockingstation, dat is dan toch vooral om je iPhone of iPod op te laden. Want connecten kan ook met Bluetooth. De musicbox M heeft een adviesprijs van 699 euro.


Canton your_Solo

Ook nieuw op IFA 2012 is de DM 20, een home cinema systeem en opvolger van de DM 2. Weliswaar klein en elegant, maar eveneens met een indrukwekkend surround geluid. De meeste techniek zit in de subwoofer, terwijl twee kleine speakers de set ondersteunen. Voor 1200 euro is ie van jou.


Canton DM 20 

Core business voor Canton, dat het 40-jarig jubileum viert, blijven luidsprekers. Zo presenteert het op IFA 2012 de nieuwe Chrono SLS serie, terwijl de bekende GLE speakers een update hebben gekregen.


Canton Chron SLS serie

De Chrono SLS serie bestaat uit de Chrono SLS 790 DC (1.249 euro per stuk), de Chrono SLS 780 DC (1.099 euro per stuk), de Chrono SLS 755 Center (599 euro per stuk) en de Chrono SLS 720 (379 euro per stuk). Voor de SLS serie is een nieuwe tweeter ontwikkeld, waar Canton al het volgende over schrijft: “The newly developed tweeters not only have a solid transmission front plate of aluminium with wave guide and a membrane of alu ceramics, but also the exclusive vibration system of the Canton Jubilée.”


MERK

EDITORS' CHOICE