NIEUWSTivoli Audio

Tivoli Radio Silenz hoofdtelefoons

Redactie HiFi.nl | 01 juli 2012 | Tivoli Audio

We kwamen onderstaand filmpje tegen op de website van Tivoli Audio: een presentatie van Tom DeVesto, oprichter en directeur van het merk, die tijdens een persevenement in New York een aantal nieuwe producten van Tivoli presenteert, waaronder opvallend genoeg een nieuwe hoofdtelefoon.

Opvallend, omdat het merk zich nog niet eerder in de markt voor die productcategorie begaf. Deze noise-cancelling headphones, Radio Silenz geheten, zijn ontwikkeld vanuit de filosofie van DeVesto dat een goede hoofdtelefoon niet heel duur hoeft te zijn.

In zijn presentatie hieronder vertelt hij er meer over, al is de informatie inmiddels ook op de website van Tivoli Audio te vinden; de Radio Silenz van Tivoli Audio is de allereerste noise cancelling hoofdtelefoon met houten schelpen in plaats van de gebruikelijke plastic exemplaren. Samen met de hoogwaardige, 40mm grote drivers zorgen deze massief houten behuizingen voor een indrukwekkende sound met een opvallend lage eigenresonantie. Hun lage gewicht maakt de Radio Silenz bovendien heel prettig draagbaar. De gesloten, op het oor gedragen schelpen zijn eenvoudig weg te klappen, zodat de hoofdtelefoon makkelijk in het meegeleverde reisetui past.

De Radio Silenz heeft bovendien een `defeat button` om noise cancellation aan en uit te zetten om conversaties of omgevingsgeluiden waar te kunnen nemen zonder de hoofdtelefoon af te hoeven nemen. 

Het is nog niet bekend wanneer we de hoofdtelefoons - verkrijgbaar in zwart, kers en walnoot - in Nederland beschikbaar zijn; waarschijnlijk vanaf augustus - we houden je op de hoogte.

Kijk ook eens op de Special Page van importeur Audiac


EDITORS' CHOICE