REVIEWAudiav

Audia Flight Two en Flight CD Two

Hoewel ik een zwak heb voor Italië en voor Italiaanse producten in het algemeen is het geenszins zo dat audioproducten uit dit prachtige mediterrane land bij mij daardoor a- priori een streepje voor hebben. In de praktijk geldt eerder het tegendeel; juist omdat het predikaat 'made in Italy' zulke hoge verwachtingen bij mij losmaakt, moet een uit de laars van Europa afkomstig component - teneinde in positieve zin op te vallen - in feite zelfs beter presteren dan een vergelijkbaar exemplaar uit welk ander land dan ook. Ditmaal gaat Audia die uitdaging aan.

Onder de naam Flight presenteert de in de plaats Civitavechia, enkele tientallen kilometers boven Rome aan de kust gelegen, gevestigde fabrikant een vrij breed productscala bestaande uit een voorversterker (PRE), twee stereo eindversterkers (50, 100), een driekanaals eindversterker (3.100), twee geïntegreerde versterkers (ONE, TWO) en twee cd-spelers (CD ONE, CD TWO). De hier geteste exemplaren zijn de instappers van de reeks; de recent geïn- troduceerde TWO en CD TWO waarvan de opbouw voor een belangrijk deel overeenkomt met hun veel duurdere voorgangers ONE en CD ONE.

Flight CD TWO

Net als de andere apparaten uit de Flight serie wordt het uiterlijk van deze 11 kilo zware cd-speler voor een groot deel bepaald door de opmerkelijk dikke, uit één stuk vervaardigde, aluminium frontplaat. Links het logo dat mij doet denken aan een in zijn vlucht door een schijnwerper gevangen vogel en dat, op het moment dat de aan de achterzijde gesitueerde aan/uit knop omgezet wordt, in blauw oplicht.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE