REVIEWClasse Audio

Classe CP-700 voorversterker, CDP-102 CD-speler en CA-M400 mono eindversterkers

Het Canadese Classé is één van die audiomerken die sterk tot de verbeelding weet te spreken. Je komt het niet zo vaak tegen, mensen die het hebben zijn er lyrisch over en de conceptuele benadering en vormgeving van deze fabrikant is sterk afwijkend van het gangbare. Een ideale voedingsbodem voor mythevorming is hiermee geboren en om hierin meer duidelijkheid te verschaffen volgt hier nu een spannende test bestaande uit het neusje van de zalm van de voor high-end begrippen, nog verrassend betaalbare Classé Delta serie.

Net als vele andere beroemde high-end merken van het eerste uur zoals onder andere Mark Levinson en Krell, stamt ook Classé Audio uit de laatste decen- nia van de vorige eeuw. Oprichter Da- vid Reich was in deze jaren tachtig hele- maal toegewijd aan het ontwerpen van hoogwaardige versterkertechniek. Al gauw werd David vergezeld door Mike Viglas, die als Classé liefhebber van het eerste uur, de basis van het bedrijf brede beste en meest exclusieve A/V we- reldmerken zou behoren.

Delta serie

Wanneer de transporteur op een zekere dag bij mij voorrijd, ben ik verrast door de werkelijk enorme lading apparaten die voor mijn deur staat. Maar liefst twee flinke pallets zijn nodig om de stapel forse (kunststof!) dozen te herbergen. Eenmaal in huis kom ik erachter dat ze naast erg groot, vooral ook erg zwaar zijn. Toch blijkt er ook een positieve keerzij- de aan deze vele kilo's te zijn.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE