REVIEWMicromega

Micromega Aria CD Speler

Het zijn overbekende woorden van Monty Python Flying Circus waar ik aan moet denken als de eerste cd in de mij ter beschikking gestelde Micromega cd-speler spint: "And now for something completely different". Want een Aria geeft Holly Cole op een heel aparte manier weer, die afwijkt van alles wat ik tot nu toe aan cd-spelers in huis heb gehad.

De Micromega is het resultaat van creatief denken en nieuwe wegen inslaan. Een speler van bescheiden afmetingen en perfecte afwerking. De zwarte of blanke aluminium kast is maar klein en meet 340 x 300 x 100 mm. De drie voetjes dragen de kast van de bovenlader. Om een cd in te leggen is het nodig een acryl plaat van ongeveer 1 cm dik omhoog te kantelen. De cd ligt dan in het midden van de speler en met een kleine, lichte puck hou je hem op zijn plaats. Als de klep sluit zie je de cd spelen. Aan de voorzijde van de speler is de hoogst noodzakelijke bediening te vinden: aan/ standby, stop, play, next en previous.

Waartussen een helder blauw display met grote letters en cijfers. De achterzijde is niet veel voller uitgevoerd. Een netschakelaar met euro 230 Volt entree, links en rechts uit via cinch en via XLR gebalanceerde uitgangen, digitaal uit via cinch en tenslotte een RS232 bus voor het geval u de Aria wilt aansturen vanuit een domotica systeem of computer. Meegeleverd wordt een ultraplatte afstandbediening die geweldig fraai is, maar niet echt handig. Mini knopjes met mini opschriften. Bovendien ontbreken numerieke toetsen waardoor het niet mogelijk is direct toegang te krijgen tot een track.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE