NIEUWS

AudioBulb: geluid uit een lamp

Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2012

De naam van het Californische bedrijf Giinii spreek je uit als “genie”. Geest dus, net zoals de geest die uit Aladdins lamp komt. Het lijkt misschien een nogal vergezocht bruggetje, maar het product dat we hier uitlichten heeft alles met lampen te maken; het AudioBulb Wireless Light Bulb Music System AB-S10. Een systeem waarbij het geluid wordt voorzien door twee speakers annex lampen.

De AudioBulb’s doen een beetje denken aan de ouderwetse gloeilamp, maar in het AB-S10 systeem dienen ze ook als luidsprekers. Je plaatst je iPod, iPhone of ander apparaat met een auxiliary ingang in de dock. De twee AudioBulb’s (10 Watt per kanaal, 2.25” full range speaker driver) draai je in een lamp. Vervolgens kun je draadloos muziek streamen naar de AudioBulb’s en tegelijkertijd heb je licht. Het licht wordt geleverd door een 5 Watt LED  lamp.

 

Het AB-S10 systeem heeft een bereik van 100 voet (ft.), ofwel zo'n dertig meter. Er wordt een afstandsbediening  meegeleverd, waarmee je de sterkte van de lamp kunt aanpassen. Je kunt de AudioBulb’s ook gebruiken wanneer de lamp niet aan staat, dan moet je de light off feature inschakelen. Volgens de website houdt de LED lamp het lang vol: 30.000 uur of 10 jaar (bij een gebruik van 8 uur per dag).

 

Goedkoop is het systeem niet, je betaalt er bijna 300 dollar voor. Dat is ongeveer 240 euro en dan zijn de verzendkosten naar Nederland nog niet meegerekend. Kijk voor meer informatie op de website van Giinii.

Meer grappig en interessant nieuws vind je op onze Opmerkelijk Special.


EDITORS' CHOICE