Coolblue zorgt voor meer dan 2.000 afhaalpunten

Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2012

In dit bericht schreven we over de snelle groei van Coolblue. De cross-channel retailer boekte 42% meer omzet dan in het eerste halfjaar in 2011. Pieter Zwart, oprichter en directeur van Coolblue, noemde de ‘obsessieve focus op klanttevredenheid’ als één van de redenen van het succes. In het optimaliseren van de klanttevredenheid maakt Coolblue een extra stap. Vanaf nu kunnen klanten van Coolblue bestellingen niet alleen thuis laten bezorgen, maar ook ophalen in meer dan 2.000 PostNL-ophaalpunten.

Coolblue verzendt dit jaar meer dan 750.000 pakketjes. Wie voor 22.30 uur bestelt, kan het felblauwe pakketje een dag later vanaf 16.00 uur ophalen bij meer dan 2.000 PostNL-ophaalpunten, zoals diverse Albert Heijn-, Jumbo-, Bruna- en Primera-winkels. De verzending is gratis. Het afhaalconcept wordt aangeduid met de term PakjeGemak. Natuurlijk kun je het pakketje ook nog steeds thuis laten bezorgen.

 

Uit onderzoek van de Thuiswinkel Markt Monitor, uitgevoerd door Blauw Research in 2012, bleek dat 80% van de online kopers invloed wil op waar en wanneer een bestelling bezorgd wordt. Oprichter en directeur van Coolblue, Pieter Zwart, herkent dit beeld: “Veel klanten geven aan dat ze het fijn zouden vinden om hun bestelde producten op te halen bij een plek naar keuze. Die mogelijkheid kunnen we nu bieden met de PostNL-ophaalpunten, waarvan er altijd wel één in de buurt zit.”

Coolblue heeft inmiddels 4 fysieke winkels in Rotterdam, Eindhoven en Groningen en zoekt naar geschikte locaties voor vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Gent. Onlangs opende Coolblue nog een nieuw winkelconcept in België. Bij deze winkels kun je producten vasthouden, advies krijgen van de productspecialisten en ook producten ophalen. Voor wie alleen wil afhalen of niet in de buurt woont van een van de Coolblue-winkels bieden de 2.000 PostNL-ophaalpunten een extra mogelijkheid. Ophalen is net als bij bezorgen aan huis bij Coolblue altijd gratis. Het bedrijf heeft ruim 176 gespecialiseerde webshops, zoals bijvoorbeeld audiostreamershop.nl, bluerayspelershop.nl, radioshop.nl en versterkerstore.nl.  

Bron: Coolblue.

 


EDITORS' CHOICE