NIEUWSLG

LG HX922: Minimalistische mediaspeler


Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2012 | LG

LG brengt met de LG HX922 een complete mediaspeler op de markt die ook design-technisch behoorlijk in het oog springt.

Het lijkt zeer overzichtelijk als je de LG HX922 ziet staan: een receiver met een grote ronde knop in het midden, twee staande luidsprekers en een kleine subwoofer. Dit alles strak vormgegeven in aluminiumkleur. That’s it? Nou nee, daar zouden we de HX922 duidelijk te kort mee doen. Want ‘onder de motorkap’ bevinden zich een aantal fraaie features, waardoor de HX922 een behoorlijk complete mediaspeler genoemd mag worden.

De HX922 van het Zuid-Koreaanse LG is allereerst een home cinema receiver, waarbij de fabrikant een vermogen vermeldt van 2 x 180 Watt aan de satellietluidsprekers en 200 Watt maximaal aan de subwoofer. De HX922 bevat een 3D-compatible Blu-ray speler, die een ruim scala aan formaten ondersteunt. Dvd’s worden opgeschaald naar 1080P.

Deze home cinema receiver is tevens een mediaspeler, zoals gezegd. De HX922 beschikt over Wi-Fi Direct, waardoor je draadloos media deelt met andere media die dezelfde standaard ondersteunen. Daarnaast wordt DLNA ondersteund voor nog meer streaming mogelijkheden. De HX922 ondersteunt formaten als MPEG4, DivX en DivXHD.

Wat betreft aansluitingen beschikt deze speler over twee HDMI-ingangen, een optische audio-ingang en een stereo cinch-ingang. Aan de voorkant is er een USB-aansluiting voor USB-opslag, die tevens dienst doet als iPod-dock. Een mini-jack aansluiting zit ook voorop. Hebben we dan alles genoemd? Nee, nog niet. De HX922 beschikt ook over Bluetooth-mogelijkheden en mocht je internetradiostations niets vinden; ook een FM-tuner is aan boord. Voor zo’n 550 euro kun je deze strak vormgegeven 2.1-set in huis halen. Kijk op de website van LG voor meer informatie. 

EDITORS' CHOICE