New Music 2012: Bowers & Wilkins met AudioQuest


Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2012 | B&W New Media

Bowers & Wilkins kan uiteraard niet ontbreken op de New Music Belgian Hifi Show 2012. Het merk komt dan ook met heel wat producten uit haar assortiment, zoals de 800 Diamond luidspreker en de nieuwe P3 hoofdtelefoon, én andere merken uit haar aanbod in de Benelux, zoals de 12-serie van Rotel.

Allereerst krijgen we haar paradepaardje te zien, in de vorm van de 800 Diamond luidspreker. Diamant, het ultieme materiaal voor een tweeter, bleek de magische toevoeging aan de hoogwaardige 800 Diamond serie. De serie bestaat uit maar liefst zeven modellen, waar de 800 Diamond er één van is. Deze luidspreker belooft niets weg te laten of toe te voegen aan het originele geluidssignaal. De 800 Diamond wordt voor de gelegenheid aangesloten op twee Classe CAM600 en aangestuurd door de Classe CP800. Die laatste beschikt over zowel digitale als analoge inputs. De muzieklovers zullen blij zijn te horen dat er via de USB aansluiting op de CP800 direct een PC of Mac kan aangesloten worden om erop los te streamen.En daar blijft het niet bij, want ook het volledige assortiment van Bowers & Wilkins wordt uitgestald om de bezoekers aan hun trekken te laten komen. Zo spotten we Rotel, dat de volledig nieuwe 12-serie presenteert. We zien zes hifiproducten in deze serie die de toekomst bij de hoorns vatten dankzij een nieuwe geavanceerde systeembenadering, streaming opties en een applicatie voor iOS. Rotel schotelt met deze 12-serie een goede prijs/kwaliteit en nieuwe features voor, zoals het streamen van muziek en de bediening via smartphone of tablet en USB.Warm alvast je oren op om de Bowers & Wilkins hoofdtelefoons en docking systemen aan een luistertest te onderwerpen. Spot hierbij, naast een reeks andere nieuwe te testen producten, vooral de nieuwe P3. Hij volgt in het rijtje van de succesvolle P5 en de daaropvolgende C5 in-ear set, die we aan een veldtest hebben onderworpen. Met de P3 wordt je getrakteerd op een knap design, een gedegen afwerking en een toegankelijke sound. Voor meer informatie over Bowers&Wilkins kun je kijken op hun website of de Bowers & Wilkins Special Page op HiFi.nl. 

Om het plaatje compleet te maken zal ook Audioquest, producent van een breed scala van AV-kabels, van de partij zijn. Interessant om te weten is dat bij de ontwikkeling en fabricage van deze kabels Audioquest de allerhoogste eisen stelt aan de beeld- en (bovenal) de audiokwaliteit. Verder wordt er op de stand gebruik gemaakt van akoestische oplossingen van Mutrox Soundproof Solutions, die zich in de loop der jaren gespecialiseerd heeft in geluidsisolatie, akoestiek en de vormgeving hiervan.

De New Music Belgian Hifi Show is ook dit jaar weer op poten gezet door AudioVideo2day in samenwerking met New Music Brussel.

Showinformatie
New Music Belgian Hifi Show
Zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Op beide dagen open van 10.00u tot 18.00u.
Locatie: Dolce La Hulpe Brussels
Meer informatie: AudioVideo2day of New Music

De entree is gratis en er zijn 600 gratis parkeerplaatsen. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen rijden er pendelbussen naar de show.

MERK

EDITORS' CHOICE