NIEUWSPHY-HP

Musical Affairs pakt uit op X-fi 2012

Redactie HiFi.nl | 10 augustus 2012 | PHY-HP

Musical Affairs in opgericht in 1998. Bernard Salabert, de ontwerper en producent van de fameuze PHY-HP breedband luidsprekerunits, vroeg Musical Affairs het importeurschap voor de Benelux op hen te nemen. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij op basis van de PHY-HP units een unieke serie luidsprekers hebben ontwikkeld. Tijdens X-fi 2012 in Veldhoven heeft Musical Affairs een primeur met de Trafomatic buizenversterkers.

Het was Bernard die Musical Affairs inspireerde tot het ontwerpen van resonante luidspreker behuizingen. Aanvankelijk uitsluitend vervaardigd van massief, 4mm dik klankhout en de resultaten waren volgens Musical Affairs werkelijk verbluffend. Helaas is hun dierbare vriend in mei van het afgelopen jaar overleden en werd zijn bedrijf gesloten. Musical Affairs was genoodzaakt een andere leverancier te zoeken en daar zijn ze, tot hun vreugde, in geslaagd. Zij vertegenwoordigen nu de Franse onderneming EMS – Electro Magnet Speaker, geleid door Michel Fertin en zijn dochter Catharine.


Musical Affairs of Hans Kortenbach, made by Fritz de With of STS-Digital

EMS produceert sedert 1969 tot vrij recent onder de naam Fertin, uitsluitend hoogrendement breedband luidspreker units. Bijzonder is dat EMS naast de standaard units, uitgevoerd met permanente magneet, ook een serie “fieldcoil” units in het programma heeft. Een Fieldcoil unit is uitgevoerd met een gelijkstroom gevoede electromagneet en voor Musical Affairs zijn dit, om tal van redenen, de mooiste breedband units die zij ooit beluisterd hebben. Tijdens de X-fi High End Audio Show zullen zij hier meer over vertellen en worden ook een tweetal luidsprekers gedemonstreerd, voorzien van deze “Fieldcoil” units.

Musical Affairs produceert in eigen beheer;
- Een serie luidsprekers uitsluitend met hoog rendement breedband units
- Audiotafels en racks uitgevoerd op klantspecificatie
- Tuningblokjes in African Blackwood
- Versterkerchassis en tal van andere zaken op klantspecificatie.

Musical Affairs op de X-fi Show

EMS Fertin luidspreker units
Op de X-fi show tonen zij een aantal units van deze fabrikant; de 10, 17, 29, 30 en 40 cm “Fieldcoil” units met bijbehorende speciale gelijkstroom voeding units en daarnaast ook een serie standaard units met een permanent magneet systeem.


Trafomatic

Trafomatic buizenversterkers; een primeur voor Nederland
In samenwerking met hun Noorse dealer MOIZ Audio introduceren zij Trafomatic; een inmiddels zeer gewaardeerde fabrikant van buizenversterkers. Trafomatic is begonnen als fabrikant van hoogwaardige Audio transformatoren en vervolgens uitgegroeid tot een producent van een serie buizenversterkers welke zonder uitzondering zeer positief werden beoordeeld door critici.

Musical Affairs demonstreert de Grand Crescendo Appassionata luidspreker in een vernieuwde uitvoering, aangesloten op een set, samengesteld uit:
- Accuphase DP80 CD-loopwerk
- Pel Audio DAC
- Voorversterker Sun Audio
- Sun Audio monoblock 300B push/pull buizen eindversterkers
- Pel Audio bekabeling.


Sun Audio 

Mini Baffle
Daarnaast presenteren zij de Mini baffle. Gilbert Briggs, de ontwerper van de Britse firma Wharfdale inspireerde Musical Affairs tot het ontwerp van een kleine “Open baffle” luidspreker en zij demonsteren het resultaat van hun werk op de X-Fi show. De luidspreker is uitgevoerd met EMS Fertin luidsprekerunits: een 30 cm Fieldcoil unit voor het laag/midden, een 16 cm unit voor het mid/hoog en een kleine tweeter. Deze luidsprekers worden gedemonstreerd met een set samengesteld uit:
- Audio Note CD-speler
- Trafomatic voorversterker
- Trafomatic monoblok 300B push/pull buizen eindversterkers
- Pel Audio bekabeling.


EMS driver 

Een bijzonder vinyl loopwerk, een fraai ontwerp van collega Frans van Dam, voorzien van een 40 cm arm uitgevoerd in bamboe. Deze speler is uitsluitend op bestelling leverbaar en zal uiteraard ook worden gedemonstreerd. De apparatuur zal afwisselend te beluisteren zijn, volgens een aangegeven demonstratie schema.

Voor meer informatie kun je terecht bij info@x-fi-audioshow.nl, de X-fi audioshow website en HiFi.nl/X-fi voor updates.

Bovendien is de show ook op Facebook en Twitter (#xfishow) terug te vinden.


EDITORS' CHOICE